De plek waar het zonnepanelenpark moet komen.
De plek waar het zonnepanelenpark moet komen. Ali van Vemde

Leerlingen en het nieuws

29 december 2018 om 07:30 lokaal

COTHEN Een nieuwsbericht schrijven over een gebeurtenis in de buurt, dat is waar de oudste leerlingen van De Toermalijn mee aan de slag zijn gegaan. En nieuws hoort natuurlijk in de krant. Nog twee van de geschreven berichten:

Veel bewoners tegen het zonnepanelenpark

COTHEN Over het zonnepanelenpark wordt nog veel gediscussieerd. In de boomgaard van de fruitteler komt misschien een zonnepanelenpark van zo'n 10 hectare groot. Verontruste Cothenaren komen in gesprek met meneer Vernooij en de gemeente

door Barbara van Straalen

Ten zuiden van Cothen ligt Trechtweg 10, het adres van de fruitteler Vernooij. Hij bood aan om het zonnepanelenpark in zijn boomgaard te plaatsen. Veel omwonenden krijgen dan groene energie van de zonnepanelen. Maar toch blijft bijna iedereen het er oneens mee te zijn. Barbara van Straalen zei: "Dit kan niet, het is de bebouwde kom. De mensen horen van het uitzicht te kunnen genieten, plaats het dan ergens buiten de bebouwde kom." Het blijkt dat meer mensen zo denken. Bij de bijeenkomst werd gepraat over de plannen en afspraken voor de zonnepanelen. Ook wordt er over gepraat over hoe, wanneer en waarom ze worden geplaatst. De bewoners die het hiermee oneens zijn luisteren en geven zelf ook argumenten waarom ze het niet willen. Meer informatie over het zonnepanelenpark vind je op www.wijksnieuws.nl

De Wildkamp is weer open!

WIJK BIJ DUURSTEDE Manege De Wildkamp is heropend. Iedereen was welkom op Singel 1B. Er waren ook een paar activiteiten zoals: een speurtocht, knutselen, een tekenwedstrijd en ponyrijden. Er stond ook een luchtkussen op de manege.

door Mila van Rooijen

OPEN DAG Er was een open dag omdat De Wildkamp gesloten was, maar hij is nu dus weer open! Dus De Wildkamp wou dit dus wel vieren. Tijdens de open dag kreeg je gratis wafels, hamburgers, kippenpootjes en limonade. De Wildkamp werd officieel geopend op zaterdag 15 december om 10.00 uur. Op de manege zelf is ook veel veranderd. Zoals: om de buitenbak zitten nieuwe hekken, in de kantine is een bar gekomen, kinderen kunnen nu ook puzzelen en tekenen in de kantine, de zadelkamer is groter geworden. Er zijn ook meer poetsplaatsen gemaakt en in de kantine is ook een loungeset gekomen. Nu de manege weer open is kunnen kinderen, maar ook volwassenen daar weer lekker paardrijden.

PENSIONSTALLING Manege De Wildkamp heeft ook een paar pensionstallen. Ze hebben en stuk voor de pensionpaarden, maar ook een stuk voor de manege paarden.

advertentie
advertentie