Met de klas naar de schaatsbaan
Met de klas naar de schaatsbaan Fieke van Eck/De Toermalijn

Krantenartikelen schrijven

28 december 2018 om 19:32 lokaal

COTHEN Een nieuwsbericht schrijven over een gebeurtenis in de buurt, dat is waar de oudste leerlingen van De Toermalijn mee aan de slag zijn gegaan. En nieuws hoort natuurlijk in de krant. Onderstaand enkele van de geschreven berichten:

Schaatsen! 

COTHEN Vanaf zaterdag 15 december kon er twee weken lang geschaatst worden op de kunstschaatsbaan in Wijk bij Duurstede op de Markt.

Fieke van Eck

De schaatsbaan werd om 13.00 uur officieel geopend door de kerstman. De voorbereidingen waren al een tijdje in volle gang en er zijn veel vrijwilligers ingeschakeld om het zo goed mogelijk te regelen. De baan is in totaal 10 bij 14 meter en is niet echt, maar van plastic gemaakt wat lijkt op ijs. Op de markt ziet het er gezellig uit en is het leuk voor jong en oud.

Ik ben dinsdag 18 december ook naar de schaatsbaan geweest met de klas. De schaatsbaan was gemaakt van grote plastic puzzelstukken die in elkaar waren geschoven. Om de schaatsbaan heen stonden houten hekken met reclameborden van winkels uit de buurt. Het was erg gezellig. Om de schaatsbaan heen stonden picknick bankjes waarop je kon zitten en er waren heel veel schaatsen om te huren. De schaatsbaan zelf was wel klein, maar het werd er niet minder gezellig om. Samen met de klas was het er heel gezellig en was het super leuk om te schaatsen.

Jongeren stoken nu al vuurwerk

COTHEN Jongeren van 9 tot 14 stoken nu al vuurwerk. Dat zorgt voor veel overlast. Van Cothen tot Wijk zijn jongeren nu al aan het stoken.

Giel Luiten

Jongeren stoken nu al vuurwerk. De meeste jongeren doen dat op plekken waar geen fietsers of automobilisten komen, maar wel voetgangers. Zoals in Cothen op het Gele pad; dat is een pad o je hond uit te laten. Daar stoken veel kinderen, omdat er geen automobilisten en fietsers komen. Het probleem is wel dat de meeste honden bang zijn voor vuurwerk en daar rekenen de jongeren niet op. De meeste jongeren stoken vuurwerk dat spectaculair is met knallen. Een grondbloem is een voorbeeld: die stook je af en dan komt er een vuurtje heel erg hard tegen de grond aan en dan gaat het tollen. Uit dat vuurtje komen ook nog kleurtjes. Dit vuurwerk kan nog gevaarlijk zijn, want hij kan alle kanten op tollen, dus ook naar je lichaam. Van dat geluid worden de meeste dieren bang. Ik had het erover met een man die zijn hond aan het uitlaten was op het Gele pad. Hij zei dat hij ook wel eens een keer in zijn jeugd vuurwerk had afgestoken dus hij snapte het wel. Ik sprak nog een vrouw, maar die reageerde heel anders. Zij vond dat haar hond er heel bang voor was en dat ze ergens anders vuurwerk moesten doen, op een afgelegen plek zoals op een weiland.

advertentie
advertentie