Spannende spelsituatie tijdens het jeu de boule spel.
Spannende spelsituatie tijdens het jeu de boule spel. J.Moes

Mazijk de Pétanque viert kerst met twee toernooien.

27 december 2018 om 10:56 Sport/sport Deel je nieuws

De Wijkse jeu de boules club Mazijk de Pétanque heeft de feestdagen ingeluid met twee kersttoernooien. Op 12 december is er een toernooi georganiseerd voor uitsluitend eigen leden. In drie rondes werd er gestreden om de eer, en uiteindelijk gewonnen door Hans  Jacobs, met drie gewonnen partijen en een positief saldo van 26 punten. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Piet Besseling en Maaike Jansen. 

Een week later, op 19 december is het open Kersttoernooi gehouden. Bij dit toernooi stond deelname open voor alle licentiehouders in Nederland. 16 koppels hadden zich ingeschreven, wat betekent dat we een “uitverkocht” huis hadden, alle 8 banen van onze binnen accommodatie op Sportpark Mariënhoeve waren bezet. 

Na twee partijen in de voorrondes te hebben gespeeld en drie in de eindronde, kon de eindstand worden opgemaakt. Het koppel Hans Blom en Cor van der Heiden uit Gouda gingen er met 3 gewonnen partijen en een saldo van +19 punten met de hoofdprijs vandoor. Jan Moes en Steef Kosterman werden tweede en  Hans Hartwigsen en Kees van Steenkiste derde.

advertentie
advertentie