Zandvoort 1 – SVL 1

23 december 2018 om 13:08 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 22 december 2018.

SVL speelde afgelopen zaterdag voor de beker in Zandvoort tegen Zandvoort, de wedstrijd eindigde in een gelijk spel, 2-2. Dus er moesten penalty's genomen worden en dat leverde de winst op voor SVL. Na zes penalty's miste Zandvoort de zevende en Koen van Dijk schoot de zevende keihard achter de keeper en zo beker SVL verder tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. De volgende beker wedstrijd is op 23-02-2019 om 14.30 uur in Langbroek. Bij SVL ontbraken de geschorste keeper Geert Willem Merkens, Danny Kuijer, Bastin Hofman, Kevin van Leeuwen, Willem Baaij en Rik van Leeuwen.

Al na 5 minuten stond het al 1-0 voor SVL, uit een snelle aanval op links kwam Ali Alkan door en omspeelde een verdediger en schoot hard de 1-0 in. De 7e minuut was het Bart Bruijne die een vrije trap op doel schoot van Zandvoort, waar de keeper de bal maar net kon over tikken. Wouter van Hoof kreeg in de 37e minuut geel voor commentaar op de leiding. In de 43e minuut werd Paul Emons hard onder uit gehaald door een aanvaller van Zandvoort, hij kreeg geel van de goed leidende scheidsrechter Hardeman. De 47e minuut schoot eerst Selcuk Albayrak naast en ook daarna schoot Ali Alkan rakelings over. Met deze stand van 1-0 werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De 50e minuut brak Alex van Eem door hij omspeelde een verdediger en tikte 2-0 in voor SVL. In de 54e minuut belande een schot van een Zandvoort speler op de paal. Paul Emons moest in de 65e minuut reddend optreden bij een ingekopte bal. Alex van Eem werd in de 66e minuut gewisseld en Sjoerd Aalbertsen kwam het veld in. Maar helaas kwam Zandvoort in de 78e en de 87e minuut op gelijke hoogte en was het 2-2. De penalty’s die daar op volgde waren voor SVL, want bij SVL werd er geen een gemist en bij Zandvoort één. Dus SVL naar de volgende ronde. De trekking werd in de Kantine van Zandvoort gedaan door Walter Cremers.

Opstelling SVL: Paul Emons, Wouter van Hoof, Roben Schenk. Erik van Eckeveld, Bart Bruijne, Walter Cremers, Mitchel de Vaal, Alex van Eem (Sjoerd Aalbertsen), Selcuk Albayrak, Ali Alkan en Koen van Dijk.