Stadsbrouwerij de Dikke met Wijks Top 2000 Café
Stadsbrouwerij de Dikke met Wijks Top 2000 Café Stadsbrouwerij de Dikke

Top 2000 Café bij Stadsbrouwerij de Dikke

24 december 2018 om 07:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het kan bijna niemand ontgaan zijn. Aan de Veldpoortstraat 15 zijn de bouwactiviteiten rond de Stadsbrouwerij in de afrondende fase. In het pand is op de begane grond een microbrouwerij met proeflokaal gerealiseerd. Een kleine productielocatie maar vooral een aanvulling op het toeristisch aanbod in Wijk bij Duurstede.

De coöperatieve Stadsbrouwerij de Dikke heeft met Pasen 2015 een historisch bier geïntroduceerd. Vanaf het begin heeft de Dikke de wind in de zeilen gehad. Prijzen, lovende woorden en een lokale horeca die ons volop steunt. Gebrouwen wordt er echter bij derden en dat gaf een aantal uitdagingen, met name logistiek. Maar daarnaast is de droom altijd geweest om in de binnenstad, het eigen Wijkse kuytbier nog meer zichtbaar te maken.

Bij het maken van de plannen en de uitvoering ervan hebben we ontzettend veel steun gehad van ondernemers van binnen en buiten Wijk. Support in diensten, producten en financieel maken het mogelijk dat er een kleinschalig maar hoogwaardig proeflokaal met microbrouwerij wordt gerealiseerd. Maar ook particulieren hebben zich in grote getalen gemeld als vriend of vrijwilliger. Een initiatief dat duidelijk in goede aarde valt dus.

Het is de bedoeling dat vanaf februari, al het bier van de Dikke in Wijk bij Duurstede wordt gebrouwen. Onze vast brouwers, Rutger Knoop en Jos Soons zullen dan wekelijks aan de ketels staan. Ze worden daarbij ondersteund door vrijwilligers die op die manier werkervaring kunnen opdoen. Daarnaast zal de Dikke Ervaring, zoals het proeflokaal gaat heten, in het terrassenseizoen, 3 a 4 dagen per week open zijn in de middag en de vroege avond. Via de VVV en straks ook via de website van de Dikke, kunnen bierproeverijen worden geboekt. Daarbij wordt het verhaal van het Wijkse bier verteld, krijg je een rondleiding en sluit je uiteraard af met een proeverij van verschillende van onze bieren. De Dikke Ervaring gaat samenwerken met andere toeristische initiatieven en met de VVV. Wat te denken van een stadswandeling met bierproeverij, een vaartocht met de Krommerijnder en aansluitend een bezoek aan het proeflokaal of een brouwerijbezoek gevolgd door een etentje bij een lokaal restaurant?

Hoewel we pas midden maart definitief open gaan, willen we onze klanten en alle inwoners graag een eerste blik gunnen. Van 27 tot 31 december zal de Dikke Ervaring het toneel zijn van het Wijkse Top 2000 Café. De muziek van de top 2000, met een beeldverbinding dient als decor voor onze tijdelijk huiskamer. Iedereen is welkom om een indruk te krijgen, een kop koffie of een biertje te proeven en om zich eventueel aan te melden als donateur of vrijwilliger. Het Wijks Top 2000 Café zal die periode open zijn van 13.00 – 18.00.

Op 1 januari sluiten we weer tijdelijk onze deuren. Om de puntjes op de i te zetten, onze brouwinstallatie af te bouwen, onze website aan te passen en alles goed voor te bereiden voor de definitieve opening We hebben er zin in en kijken uit naar ieders komst!

advertentie
advertentie