Wijks Kinderspektakel 2018
Wijks Kinderspektakel 2018 Ali van Vemde

Wijks Kinderspektakel; indoor bewegen en spelen

21 december 2018 om 07:12 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Niemand hoeft zich te vervelen in de kerstvakantie, want na alle feestdagen, op woensdag 2 en donderdag 3 januari, vindt opnieuw het Wijks Kinderspektakel plaats op Sportpark Mariënhoeve. Vorig jaar een groot succes, dit jaar nog groter en nog meer speelmogelijkheden.

Ali van Vemde

In januari 2018 werd het eerste Wijks Kinderspektakel gehouden. Het aantal kinderen dat dit evenement bezocht was ver boven verwachting. Reden voor buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen, initiatiefnemer van het Kinderspektakel, om het dit jaar nog grootser aan te pakken. Na een evaluatie vorig jaar bleek dat er behoefte is aan een aparte ruimte voor de kleinere kinderen. Dit is meegenomen in de organisatie en dit jaar is er een ruimte die speciaal voor hen is. Met speelattributen die speciaal voor deze leeftijd (2 tot en met 4 jaar) zijn aangepast, kunnen zij zich nog beter vermaken. Ook een belangrijk punt is de veiligheid. Daarom is er gezorgd voor voldoende begeleiding.

LUCHTATTRACTIES EN CLINICS Voor de wat oudere kinderen (van 4 tot en met 14 jaar) zijn er heel veel uitdagende luchtattracties. Verdeeld over twee hallen kunnen zij hier eindeloos spelen. Maar ook kunnen ze deelnemen aan verschillende clinics. Wat dacht je van een clinic kick-fun, free running en lasergamen. Voor het lasergamen betaal je drie euro extra, de overige clinics zijn helemaal gratis. Inschrijven hiervoor kan via Sjors Sportief. Voor de ouders die met de kinderen meekomen is er volop zitruimte.

WORD EEN CIRCUSARTIEST Wie wil er nu niet een dagje een echte circusartiest zijn? Maar dat kun je natuurlijk niet zomaar. Daarom verzorgt Circus Moustache een open circuspiste. Onder leiding van toejuichende docenten gaan de kinderen (vanaf 4 jaar) aan de slag. Leer jongleren met ballen, ga aan de slag met diabolo's, kegels en linten, de ringen, het koord en eenwielfietsen. Je zult versteld staan hoe snel je dit leert. Al snel voel je je een echte circusartiest.

VRIJWILLIGERS NODIG Veiligheid staat bij het Wijks Kinderspektakel hoog in het vaandel en daarom zijn extra vrijwilligers heel erg welkom. Ook EHBO'ers mogen zich nog aanmelden. Dit kan bij Tobias Wijnmaalen, tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl of 06 17413517.

KOM OOK Het Wijks Kinderspektakel is op woensdag 2 en donderdag 3 januari van 10.00 tot 16.00 uur in de sporthal op Mariënhoeve aan de Lekdijk Oost 16. Tickets kosten € 8,- per dag in de voorverkoop, inclusief een pannenkoek en een broodje knakworst. De korfbalvereniging stelt hiervoor haar kantine beschikbaar en verzorgt de catering. Appels en bananen liggen klaar en kunnen onbeperkt worden gepakt. Dit geldt ook voor de ranja. Kaarten zijn te koop via bit.ly/Ticketwks of bij de VVV en de grote Jumbo in Wijk bij Duurstede. Aan de deur kost een kaartje € 10,-. Zorg dat je er bij bent en niets mist van dit unieke evenement!

advertentie
advertentie