Stichting Binding start cursus 'Voor Hetzelfde Geld'

17 december 2018 om 11:05 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Eind januari gaat Stichting Binding aan de slag met een nieuwe cursus: Voor Hetzelfde Geld. In acht bijeenkomsten gaan deelnemers hierbij aan de slag om meer inzicht in hun inkomsten en uitgaven te krijgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld (leren) internetbankieren, post sorteren, administratie op orde brengen (en houden) en wat te doen voor het aanvragen van allerlei toeslagen. De eerste cursusdatum is woensdagavond 30 januari. Deelname is gratis.

Bij Stichting Binding is al sinds ruim een half jaar elke dinsdagmiddag het inloopspreekuur Grip op de Knip. Hier kunnen inwoners wekelijks terecht voor hun vragen rond geld, administratie en moeilijke brieven. "De cursus die we nu aanbieden ligt in het verlengde van dit spreekuur," zo legt Lize Haarman van Stichting Binding uit. En ze vervolgt: " In de cursus gaan we op acht woensdagavonden met verschillende onderwerpen aan de slag. Mensen gaan tijdens de cursus meer inzicht krijgen in hun financiën, aan de slag met het sorteren van post in mappen en maken zo hun financiële administratie op orde. Op deze manier krijgen mensen handvatten om hun geldzaken beter in het oog te kunnen houden. Daarnaast komen onderwerpen zoals zorg- en huurtoeslag en gespreide betalingen aan bod." Over de organisatie van de cursus legt Haarman uit: "De cursus wordt gegeven door twee enthousiaste vrijwillige docenten. We werken met kleine lesgroepen zodat er genoeg aandacht is voor alle cursisten. De cursisten krijgen allemaal een eigen map waarin de lesstof duidelijk en overzichtelijk beschreven staat."

Deelname aan de cursus is gratis en het cursusmoment is woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur bij Stichting Binding. De cursus start bij voldoende aanmeldingen, mensen die meer informatie willen kunnen contact opnemen met Haarman. Dat kan via telefoonnummer 0343 473075 of via een mail naar l.haarman@stichting-binding.nl Haarman: "Of loop gewoon even binnen bij Stichting Bidig en vraag naar mij en neem zelf een kijkje in de lesmap."

advertentie
advertentie