De nieuwe brandweerwagens
De nieuwe brandweerwagens Ali van Vemde

Nieuwe brandweerwagens gepresenteerd

16 december 2018 om 12:52 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Korpsavond gehouden van de vrijwillige brandweer. Tijdens deze avond was ook de presentatie van de nieuwe voertuigen voor de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht, post Wijk bij Duurstede.

Burgemeester Poppens: „Het is belangrijk dat onze brandweer kan werken met goed materiaal. Deze gloednieuwe brandweervoertuigen zijn voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van brandbestrijding en het redden van mensen." „Het is een Tankautospuit Compact speciaal voor de binnenstad en een natuurbrand bestrijdingsvoertuig 4x4 voor zwaar terrein. Daarnaast zijn deze nieuwe voertuigen ook geschikt voor scheepvaart brandbestrijding," geeft postcommandant John Naber enthousiast aan.

MEDAILLE VOOR BRANDWEERLIEDEN Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd een aantal brandweerlieden in het zonnetje gezet vanwege een jubileum. E. Verbiest, C. Veerman en M. Dorrestein kregen een medaille. A. Miltenburg nam na 33 jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger bij de brandweer, afscheid van de post.

OP ZOEK NAAR VRIJWILLIG BRANDWEER DUIKERS De brandweer is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral voor het duikteam zijn mensen nodig. Wijk bij Duurstede ligt in een zeer waterrijk gebied, waardoor het duikteam van de brandweer extra belangrijk is. Heeft u interesse, mail dan naar postcommandant John Naber: j.naber@vru.nl

Jubilarissen E. Verbiest, C. Veerman en M. Dorrestein
A. Miltenburg neemt na 33 jaar afscheid als vrijwilliger
advertentie
advertentie