Afbeelding
Ali van Vemde

Wie wint de gemeentelijke Vrijwilligersprijs

15 december 2018 om 08:53 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 22 januari is de feestelijke uitreiking van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2018. Deze bijeenkomst start om 19.15 uur in het Calypso Theater. Dit jaar waren er 20 aanmeldingen voor een nominatie vanuit de samenleving.

De jury heeft net als in voorgaande jaren zelf organisaties aangedragen, die op een positieve wijze in het nieuws zijn gekomen. De jury heeft de prijswinnaars gekozen op basis van de volgende punten: toekomstbestendigheid, doelgerichtheid, verbindende/stimulerende factor en de bijdragen aan de lokale samenleving.

Dit jaar zijn 12 organisaties genomineerd: De Wijkse Dienst, Het Beraad van Kerken, Voedselbank Kromme Rijn, het Ewoud en Elisabeth Gasthuis, de Zonnebloem Cothen, Judo bij Duurstede, Tafeltje Dekje Cothen, Scouting Sealions zeeverkenners, Wijkse Algemene Bond voor Ouderen (W.A.B.O.), AED HartstikkeNodig, Sportvereniging Combinatie Dorestad Wijk bij Duurstede (SV CDW), sportvereniging Fortissimo S.V.F.

De jury bestaat dit jaar uit: Lenie Roman, Carole van Ginkel, Kees Mocking, Jan van der Horst, Loes de Wit, Frank Brouwer en Jolien den Hartog.

NOMINATIE EWEC De Eigenwijkse Energie Coöperatie (EWEC) is dit jaar door de organisatie aangemeld voor een nominatie voor de Landelijke Vrijwilligersprijs. Deze aanmelding is vanwege hun grensverleggende, vernieuwende en verbindende werkzaamheden. 15 februari is de uitslag van de Landelijke Vrijwilligersprijs.

Benieuwd wie er gewonnen heeft? Meldt u zich dan voor 17 januari aan voor de feestelijke uitreiking door een e-mail te sturen naar Jolien den Hartog: j.denhartog@wijkbijduurstede.nl

advertentie
advertentie