Chris en Wil van Dam met het 'boterbriefje'
Chris en Wil van Dam met het 'boterbriefje' Ali van Vemde

Chris en Wil van Dam 50 jaar getrouwd

14 december 2018 om 07:21 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Ze komen beide uit Amersfoort, Chris van Dam en Wil Kollen. Zij was rond de 18 jaar, hij 23 toen ze elkaar leerden kennen. In zijn voordeel sprak ook dat hij een prachtige brommer had. Wil en Chris werden gekoppeld door een tante en trouwden op 9 december 1968.

Ali van Vemde

Zowel Wil als Chris groeide op in Amersfoort, maar toen ze elkaar leerden kennen volgde Wil haar opleiding in de verpleging in Ermelo. In de weekends kwam ze naar huis. Wil werd verpleegkundige, Chris werkte als bouwer van telefooncentrales bij de PTT in de omgeving van Amersfoort. In de jaren 80 verhuisden ze voor zijn werk naar Zoetermeer. Wil: "We wisten dat we hier niet oud wilden worden en toch weer richting Amersfoort wilden gaan." Het werd Wijk bij Duurstede. In 1997 verhuisden ze naar de Radboutstraat waar ze nog steeds met heel veel plezier wonen. "Het is een ontzettend leuke buurt en we gaan hier alleen weg tussen zes plankjes," vertelt Chris.

NOG VOLOP ACTIEF Wil en Chris kregen twee kinderen, een dochter en een zoon. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen, waarvan één kleindochter. De oudste is 25, de jongste 10 jaar. Het is een bijzonder actief echtpaar. Chris rijdt regelmatig tractoronderdelen en geniet van het spelen op zijn bijzondere instrument, de bas tuba. Hij speelt bij Constantia in Werkhoven en bij HSK De Vriendenkring in Ankeveen. Zo speelde hij ook mee bij de uitvoering van Hendrikje XIII. Het is een bijzonder instrument, dat maar liefst 18 kilo weegt. Als een van de weinigen beheerst Chris de techniek om zeer lage tonen te blazen. Daarnaast is hij gelicenseerd zendamateur. Wil houdt er van om kaarten te maken, ze tuiniert graag, shopt graag met haar dochter, gaat er graag op uit met de honden en geeft met heel veel plezier reanimatiecursussen.. Samen genieten ze volop van het vakantie houden met de caravan. Heel Wijk bij Duurstede kent Wil van haar betrokkenheid bij AED HartstikkeNodig, waar ze er met een hecht team voor heeft gezorgd dat overal in de gemeente AED kasten zijn geplaatst en vele vrijwilligers zijn opgeleid. Ook was ze betrokken bij de oprichting van het Hospice.

FEEST MET BIJZONDERE GASTEN Burgemeester Tjapko Poppens feliciteerde het paar en bracht voor hen het 'boterbriefje' mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte. Afgelopen vrijdag wachtte het paar een grote verrassing, die werd geregeld door hun dochter en kleinzoon. De zus en het nichtje van Chris kwamen over uit Canada als cadeautje. Met een grote strik op het voorhoofd stonden ze ineens voor de deur. Een fantastische verrassing wat het feest afgelopen weekend nog meer speciaal maakte. Zaterdag werd het feest gevierd, maar ook zondag was er nog volop bezoek. Het nichtje moest helaas al snel terug, maar de zus van Chris blijft nog de hele week, waarin ze volop geniet van de Nederlandse kroketten en Hema worst en natuurlijk van elkaars gezelschap.

Zoals altijd was het een komen en gaan bij het gastvrije echtpaar. Iedereen is er altijd welkom en ze staan nog volop in de samenleving.

Het echtpaar Van Dam met dochter en burgemeester
advertentie
advertentie