Stichting Bed zoekt mentoren

11 december 2018 om 10:23 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor het begeleiden van jongeren zoekt Stichting bed een aantal vrijwilligers, die als mentor aan de slag willen. Deze jongeren wonen in één van de vijf woonplekken die Stichting Bed is Wijk heeft. Vanuit deze woonplek krijgen de jongeren een kans om een eigen leven op te bouwen en zich een plek in de maatschappij te verwerven. Een stukje begeleiding hierbij is belangrijk.

Stichting Bed is sinds 1991 actief in de gemeente. Voorzitter Rob Plessen legt uit: "Wij trekken ons het lot aan en bieden opvang aan jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar die letterlijk op straat staan. Deze jongeren kunnen dan een periode in ons huis komen wonen, maar daaraan zijn regels verbonden. Eén van de eisen is dat de jongeren begeleiding accepteren. Samen met hun case manager van Loket Wijk formuleren ze doelen, waaraan samen met de mentor gewerkt kan worden. Onze mentoren zijn dus belangrijke coaches voor onze bewoners."

Plessen benadrukt, dat een mentor helemaal niet dag en nacht met de jongeren aan de gang hoeft te gaan. "Een mentor moet het leuk vinden om met een jongere op te trekken. Je moet dus feeling hebben met de jongere. Gemiddeld hebben onze mentoren drie tot vier uur per week contact met de jongere die ze begeleiden," zo legt de voorzitter van Stichting Bed uit. Hoewel er een reden is, dat jongeren niet meer thuis kunnen wonen, is de mentor niet alleen maar met problemen bezig. Plessen: "Voor zware zorgzaken hebben we hele korte lijnen met Loket Wijk, waarmee het dus echt een samenspel is. De mentoren die wij zoeken, zijn vooral coachend bezig. Zij proberen de jongeren toe te leiden naar zelfstandigheid. We vinden daarbij overigens ook collegialiteit erg belangrijk: de mentoren vormen een team dat ook regelmatig met elkaar uitwisselt en daar waar nodig extra opleidingen krijgt."
Inwoners die belangstelling hebben om mentor te worden, kunnen voor aanmelding of meer informatie mailen naar stichtingbed@gmail.com.

advertentie
advertentie