Filmhuis Calypso: Leave No Trace

21 december 2018 om 11:43 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Will en zijn 13-jarige dochter Tom leiden al jaren een zelfgekozen, onconventioneel leven in de bossen rond Portland, Oregon. Hun leven verandert echter voorgoed wanneer ze door de autoriteiten worden ontdekt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen. Vooral de vader worstelt er door trauma's uit zijn verleden mee om te aarden in de normale maatschappij.

Regisseuse Debra Granik brak in 2010 door met het schitterende Winter's Bone, een film die tevens de carrière van Jennifer Lawrence lanceerde. Hoewel Jennifer al snel uitgroeide tot een succesvolle actrice, bleef het lange tijd stil rond Granik. Haar nieuwe film, Leave no trace, was het wachten meer dan waard. Het is een prachtig intiem drama over de liefdevolle relatie tussen vader en dochter. De dochter wordt gespeeld door nieuwkomer Thomasin McKenzie, die wel eens net zo hard zou kunnen doorbreken als Lawrence.

Donderdag 20 december om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie