EigenWijks Energiecafé in Calypso

5 december 2018 om 07:01 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 10 december organiseert de EigenWijkse Energie Coöperatie wederom een Energiecafé bij Calypso aan de Markt 4 met dit keer de (gratis) film 'Normal is Over'. De film start om 20.00 uur en wordt voorafgegaan door de Algemene Leden Vergadering van de EigenWijkse om 19.00 uur.

De prijswinnende documentaire 'Normal is Over' gaat over het grote verhaal achter klimaatverandering. Het is een persoonlijke zoektocht van filmmaakster Renée Scheltema naar de relatie tussen geld, ongelijke verdeling van welvaart, klimaatverandering, het uitsterven van soorten en het uitputten van grondstoffen.

De film is Scheltema's 'magnum opus' zoals dat heet. Het duurde vijf jaar en ze reisde er de hele wereld voor over. Ze sprak in Australië met de bekende klimaatactivist Paul Gilding, in de VS met filosoof Charles Eisenstein, in India met milieuactiviste Vandana Shiva, in België met geldeconoom Bernard Lietaer, in Bhutan met lama Ringu Tuku, en in Zuid-Afrika met dichter-psychiater en natuurgids Ian McCallum. Allemaal mensen die zich niet neerleggen bij doemscenario's.

De documentaire wil zeker geen vingertje heffen, maar het verhaal achter klimaatverandering duiden en op zoek gaan naar manieren om er zelf wat aan te doen. Duidelijk is dat we op zoek moeten naar een 'nieuw normaal' want het oude normaal heeft nu niet bepaald geleid tot een evenwichtige samenleving.

Scheltema werkte samen met haar jongste dochter aan de documentaire en heeft de film ook aan haar opgedragen. Scheltema's dochter overleed bij een auto-ongeluk twee dagen nadat de film klaar was.

De film begint zoals gezegd om 20.00 uur en wordt voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering van de EigenWijkse Energie Coöperatie die om 19.00 uur begint. Reserveer je gratis kaartje bij Calypso.

Voor verdere info: Rob Willems, info@ewec.nl en de website: http://normalisoverthemovie.com

advertentie
advertentie