Vuilnizakken in de binnenstad op een zondag in november
Vuilnizakken in de binnenstad op een zondag in november Jeroen Brouwer

Vuilnis doorn in het oog

29 november 2018 om 13:02 lokaal Deel je nieuws

WIJK BIJ DUUrSTEDE – De tribune in de raadszaal zat vorige week bij de behandeling van het bestemmingplan voor de binnenstad helemaal vol. Inwoners en ondernemers lieten zich massaal zien en van zich horen. ´Zij uitten naast de onvrede over het bestemmingsplan wellicht een breder levend gevoel van onbehagen. Een voorbeeld is het steeds terugkerende probleem met de vuilcontainers op de Markt. Dat moet toch juist een van de parels zijn? We weten dat er al vaak aan de bel getrokken is hierover. Vandaar dat we er nu maar eens wat vragen over stellen´, meldt Jan Oechies namens de SP.

Inwoners vanuit de hele binnenstad en ondernemers trokken al vaker aan de gemeentebelbel over de ondergrondse vuilcontainer. Bij elk belletje kregen betrokkenen te horen dat er aan gewerkt wordt. Toch lagen afgelopen weekeinde de vuilniszakken weer op straat. ´En dan ook op koopzondag, op en van de aantrekkelijkste plekken van de gemeente. Daar willen we toch mensen naartoe trekken? Maar kunnen blijkbaar niet eens onze eigen inwoners van dienst zijn. Dat levert steeds terugkerende irritatie op´, legt Oechies uit.

Betrokken inwoners en ondernemers zuchten en steunen en voelen zich inmiddels niet gehoord. De SP ziet wel in dat aanpassingen in deze omgeving lastig is. ´De een wilt dit en de ander wilt dat. Maar er wordt veel gepraat over de binnenstad, maar nog weinig concreets gedaan. Dat is het gevoel, ´aldus Oechies, ´Er blijven zo ook steeds groepen die niet mee kunnen praten en dan achteraf wel komen. En als ze dan wat zeggen over de containers en toch steeds vuilniszakken zien, dan worden ze moedeloos. Zeg dan gewoon, we kunnen het nog niet oplossen. Dat is ook niet goed, want vuil hoort niet op straat. Maar dan weet iedereen waar men aan toe is.´

advertentie
advertentie