Schrijf je mee met Amnesty op 8 december

2 december 2018 om 08:23 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 10 december is het weer de Internationale dag van de rechten van de mens. Net als voorgaande jaren wordt daar aandacht aan besteed. Amnesty organiseert een schrijfmarathon in het Huis van de Gemeente, in de bibiliotheek.

Er worden brieven geschreven naar overheden van landen waar mensen ten onrechte in de gevangenis zitten, bijvoorbeeld omdat zij een mening hebben verkondigd die niet overeen komt met die van de overheid in hun land. Deze brieven hebben effect. Op de website www.amnesty.nl/write-for-rghts-2018 zie je successen van de actie van vorig jaar. Op 350 locaties in Nederland schreven vorig jaar brievenschrijvers samen een recordaantal brieven. Meer dan 1 miljoen brieven, kaarten en e-mails.

Sluit je aan en schrijf op zaterdag 8 december, tussen 11.00 en 13.30 uur in de nieuwe bibliotheek in het Huis van de Gemeente. Amnesty zorgt voor alle noodzakelijke informatie. Als je een kaartje naar een gevangene wilt sturen, kun je zelf een neutraal kaartje meenemen. Een postzegel voor buitenland is natuurlijk ook handig. Amnesty wil er graag samen met jou, net als voorgaande jaren, weer een succes van maken. Zie ook www.wijkbijduurstede.amnesty.nl

advertentie
advertentie