Tweede Rotary Santa Run

25 november 2018 om 11:45 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse evenementenkalender krijgt er een jaarlijkse activiteit bij. De Rotary Wijk bij Duurstede organiseert in navolging van zusterclubs in het hele land een familie-event met een sportieve inslag. Gestoken in het pak van de Kerstman wordt een aangepaste Singelloop gehouden, waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel.

Het initiatief van de Rotary is vorig jaar in goede aarde gevallen, de organisatie rekent dan ook op het dubbele aantal deelnemers (200). De charme van het evenement is dat deze aangepaste Singelloop zich leent voor allerlei deelnemers, variërend van hardlopers, snelwandelaars of ook deelnemers met kleine kinderen en/of hun grootouders. Er is een tweetal routes uitgezet. De hardlopers starten met een warming up om 16.15 uur op de binnenplaats van hoofdsponsor Kasteel Duurstede, de overige deelnemers beginnen om 16.30 uur bij de molen Rijn en Lek. Alle deelnemers eindigen bij Café Ome Ko voor het afhalen van de medaille en een glaasje glühwein of chocolademelk. Nieuw is ook dat de naast de traditionele outfit van de Kerstman voor kinderen een jurkje beschikbaar is.

BIJVAL Voor de organisatie van de Santa Run kan de Rotary wederom een beroep doen op de Oranjevereniging en Singelloop organisatoren.

Een aantal winkeliers, bedrijven en horecaondernemers ondersteunen het evenement met een gift voor de goede doelen waaronder het Hospice. Ook de opbrengst van de Santa Run pakken wordt hieraan besteed.

Alle informatie over het bestellen en afhalen van de Santa Run kleding is te vinden op de website https://wijk-bij-duurstede.rotarysantarun.nl

advertentie
advertentie