De markt van Wijk bij Duurstede
De markt van Wijk bij Duurstede Ali van Vemde

Bestemmingsplan Binnenstad blijft heet hangijzer

23 november 2018 om 18:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De tribune puilde uit van de binnenstadbewoners toen het bestemmingsplan voor de binnenstad werd voorbesproken. Dat was eerder het geval in conceptfase van dit plan. Op voorspraak van D66 en CDA wordt dit een debatpunt tijdens de raadsvergadering van 11 december.

Kuun Jenniskens

Het CDA vraagt zich af of de noodzaak er wel is om dit plan met zo’n vaart er doorheen te duwen? D66 wil meer samenhang met cultuurhistorie en parkeren - dat de binnenstad in zijn geheel wordt bekeken. Daarbij horen ook de ontwikkelingen op het Walplantsoen, die nu niet worden meegenomen.

Wethouder Hans Marchal (PCG) zou het Walplantsoen mee willen nemen in 2019 bij de visie op het stedelijk gebied en de Omgevingsvisie die in 2021 klaar is. Wethouder Kosterman (GroenLinks): ,,Pas als je een visie hebt gemaakt met elkaar voor het Walplantsoen kun je hier verder mee aan de slag.” Kosterman vindt dat alle zaken die spelen in de binnenstad, zoals parkeren en verkeer, niet geschikt om op te pakken bij dit bestemmingsplan. ,,Dit plan wordt als kapstok gebruikt voor alles wat in de binnenstad speelt. Daar gaan we ook met elkaar over in gesprek. Maar dit bestemmingsplan is hier geen middel voor. Als je dit vaststelt gebeurt er niet veel geks.”

advertentie
advertentie