Hier komt vanaf 15 december de schaatsbaan
Hier komt vanaf 15 december de schaatsbaan Ali van Vemde

Schaats bij Duurstede, ook als het niet vriest

22 november 2018 om 07:24 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Ook als we dit jaar niet zo'n strenge winter krijgen, kan er volop worden geschaatst. Naast de ijsbaan die open gaat bij Sportpark Mariënhoeve als er natuurijs ligt, zal er vanaf 15 december twee weken lang kunnen worden geschaatst op een echte schaatsbaan op de Markt bij de Grote Kerk. De voorbereidingen zijn in volle gang en al veel ondernemers steunen dit initiatief.

Ali van Vemde

Schaats bij Duurstede is een initiatief van winkeliersvereniging Hart van Wijk. Paula Bodok is éen van de mensen die zich bezighoudt met de organisatie. Ze vertelt: "Het idee speelde al veel langer. Het zat al een poosje in mijn hoofd. We zagen in andere steden hoeveel plezier kinderen beleven aan een schaatsbaan en dachten dat dit ook in Wijk bij Duurstede mogelijk moet zijn. We hebben dit idee naar voren gebracht bij winkeliersvereniging Hart van Wijk, die dit van harte ondersteunt. Tijdens de haringparty, afgelopen zomer, heb ik onze plannen aan de ondernemers kenbaar gemaakt. Dit leverde al directe positieve reacties op."

SPONSORS En dan begint het organiseren. "Om dit te kunnen realiseren hebben we veel sponsors nodig. Gelukkig zijn er veel mensen om me heen die hierbij helpen, onder andere ook met Facebook en de financiën. Het bleek al snel dat veel ondernemers dit initiatief steunen en ook het Ondernemersfonds helpt." Paula benadrukt: "Het is echt low budget. Wij willen hiermee geen winst maken, maar de kinderen in Wijk schaatsplezier geven. We vinden het vooral heel leuk om te doen en dit te organiseren."

VRIJWILLIGERS Om dit alles mogelijk te maken zijn er veel vrijwilligers nodig. "We hebben alle scholen uitgenodigd om te komen schaatsen in de week van 15 december, net voor de kerstvakantie. Zo kunnen we een schema maken en komen alle kinderen aan bod. De tweede week is vooral voor de sportverenigingen," vertelt Paula. "Wij zorgen ervoor dat er voldoende begeleiding is en daarom is het ook zo belangrijk dat er veel vrijwilligers zijn, zodat niet alles op enkele mensen neerkomt. En dan willen we het natuurlijk ook nog leuk aankleden met kraampjes voor chocolademelk en erwtensoep. We denken ook aan een disco op vrijdagavond. Het moet een echt winterfeest worden." Vrijwilligers die ook wat uurtjes willen meehelpen kunnen zich aanmelden via Facebook of schaatsbijduurstede@gmail.com

IEDERE WINTER Als de schaatsbaan een succes wordt, dan is het de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden. Want wat is er nu leuker dan echt Hollands schaatsplezier?

advertentie
advertentie