Collectieve zorgverzekering voor minima

21 november 2018 om 14:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Aan het einde van elk jaar kunt u een andere zorgverzekering kiezen. Wanneer u een laag inkomen heeft, dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ). De gemeente Wijk bij Duurstede biedt deze aan. De huidige gemeentelijke Collectieve Aanvullende Zorgverzekering bij Menzis stopt na 31 december. Om in 2019 gebruikt te kunnen maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering moeten Menzis verzekerden overstappen naar DSW. Anders vervallen de voordelen en gaat u meer premie betalen.

De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel mee betaalt. Meer zorgverzekering voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeenten Wijk bij Duurstede, De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Of u mee kunt doen met de CAZ hangt af van uw inkomen en uw persoonlijke situatie. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u nagaan of u met uw inkomen gebruik kunt maken van de CAZ.

Voor de CAZ heeft de Regionale Sociale Dienst zorgverzekeraar DSW uitgekozen. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen.

Wilt u gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering dan moet u vóór 1 januari de oude zorgverzekering opzeggen. U kunt meteen een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Dat kan via gezondverzekerd.nl en dan gebruik maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding. Bezoek de website van de RSD voor meer informatie.

advertentie
advertentie