Inloopavond zonnepark

21 november 2018 om 10:48 lokaal

COTHEN Op woensdag 28 november organiseren Sunvest en Vernooij-Fruit, in samenwerking met de gemeente, een inloopavond om bewoners te informeren over de voortgang van het initiatief om een zonnepark te realiseren. Op deze avond kunt u meer informatie krijgen over dit plan. Ook wordt omwonenden gevraagd om mee te denken over de uitwerking van het plan. De avond is in OBS De Toermalijn, Overrijnseveld 1 tussen 19.30 en 21.30 uur. Het uitgewerkte ontwerp zal worden gepresenteerd op 16 januari 2019 in de Toermalijn tussen 19.30 en 21.30 uur. Ook daarbij wordt de mening van omwonenden gevraagd.

Het initiatief van Sunvest betreft het eerste zonnepark in de gemeente. Meer informatie over het standpunt van de gemeente is te vinden op www.wijkbijduurstede.nl/zonnevelden. Het uiteindelijke ontwerp hangt onder andere af van de landschappelijke inpassing en het technisch ontwerp. Deze plek is geschikt voor een zonnepark van maximaal 14 Mwp (MegaWatt peak: een eenheid voor elektrisch vermogen). Een zonnepark van deze grootte levert voldoende stroom op voor ongeveer 4.000 huishoudens. De gemeente wil bereiken dat er in 2023 tenminste 16% duurzame energie in de gemeente wordt opgewekt.

Op 26 oktober heeft Sunvest een verzoek ingediend bij de gemeente voor verandering van het bestemmingsplan. Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Sunvest laat onder andere een ecologisch en archeologisch onderzoek uitvoeren. Bureau Haver Droeze gaat aan de slag om het plan in de omgeving te laten passen.

Bij de inloopavond krijgt u informatie bij verschillende tafels met een bepaald onderwerp. De gemeente kan u vertellen hoe u inspraak heeft . Ook zijn er deskundigen die meer kunnen vertellen over het inrichtingsplan en uit te voeren onderzoeken. Sunvest legt meer uit over het plan voor het zonnepark en u kunt Sunvest informatie geven. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen en ideeën. Aanmelden voor de informatieavond kan door een e-mail te sturen naar cothen@sunvest.nl met vermelding van het aantal personen.

advertentie
advertentie