Leif de Leeuw Band
Leif de Leeuw Band Harry Velders

8e editie Wijkse Blueskroegentocht

20 november 2018 om 07:06 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdag 24 november staat Wijk bij Duurstede weer bol van de blues. Blues in wijk en de Wijkse horeca organiseren dan de achtste editie van de jaarlijkse Blueskroegentocht. Vijftien blues optredens met bands uit Amerika, Engeland, Noorwegen en natuurlijk Nederland. Alles gratis en op loopafstand van elkaar.

Het festival opent om half drie in het E&E Gasthuis, om vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers lekker eten met een bluesje erbij in vijf restaurants. Na het eten gaan we om 20.00 uur weer verder in theater Calypso en de Engel. Vanaf 21.00 uur komen dan ook de cafés op stoom met bluesbands tot diep in de nacht. Overdag ook weer blues op het stadscarillon. Genoeg te doen dus. Meer info op www.bluesinwijk.nl. In alle deelnemende horeca liggen flyers met speeltijden en plattegrond.

BLUES IN DE MIDDAG De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Stef Woestenenk in het grand café van het E&E Gasthuis. Al jaren een vrolijke, succesvolle en leuke middag, waar door de ouderen van Wijk bij Duurstede wordt meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. Stef loopt al jarenlang mee in het bluescircuit, reisde zijn muziekhelden achterna, maakte mooie avonturen mee, schreef het op in zijn boek LOEPZUIVER en vertelt en zingt erover. Aansluitend speelt vanaf 16.00 uur in theater Calypso de Amerikaan Saron Crenshaw, dé bluesontdekking van 2017. Hij wordt gezien als de opvolger van BB KING en toert inmiddels met zijn Nederlandse band door heel Europa. Een must see voor elke bluesliefhebber!

BLUES TIJDENS HET ETEN Tussen 18.00 en 21.00 uur is het tijd voor de inwendige mens. Op vijf plekken kun je eten en blues met elkaar combineren. Bij Café Ome Ko speelt het duo HerbieBlues & Willy B, Mazi Mas heeft een primeur met het eerste optreden op Nederlands bodem van het Noorse duo Jolly Jumper & Big Moe, bij Pepe's Cucina kun je nog een keer kennismaken met Stef Woestenenk, vanaf 20.00 uur spelen twee muzikanten van the Blues Federation een uurtje in de Engel en in de Veldpoort een extra lang optreden (tot 22.00 uur) van The Bluetails.

Een unieke Allman Brothers tribute in het theater. Vanaf 20.00 uur een zeer bijzonder optreden in theater Calypso met de jonge en zeer succesvolle gitarist Leif de Leeuw en zijn band. Zij behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène en eind 2018 zijn ze op toer met een ode aan The Allman Brothers, één van hun favoriete bands. Drie extra muzikanten zijn toegevoegd om te proberen de unieke Allman sound te vangen en te spelen. Een unieke en éénmalige show. Gaan kijken dus!

BLUES IN DE AVOND Terwijl Leif de Leeuw nog volop bezig is, gaat in de cafés het avondprogramma van start. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in zes cafés. In de Engel wordt het duo van the Blues Federation uitgebreid tot een volle band, in café 't Hoff gaan Steve Wilkinson (USA) & Bluestooth los, Slapback Johnny zet met rock 'n' roll, swing, rockabilly en blues café de Vaert op z'n kop en in café BijDie2 het succesvolle (winnaars Young Texel Blues 2017) jonge blues-rocktrio van Tom Veltien. Vanaf een uur of tien sluiten ook Eethuys Dorestad en café Ome Ko aan met Living Room Heroes en the Sparpeez (UK).

BLUES IN DE NACHT Na middernacht gaat de blues nog door tot ca. één uur bij de Vaert, BijDie2 en Café Ome Ko. In het Pakhuis gaat vanaf twaalf uur het dak eraf met de the Veldman Brothers. Ze sluiten de kroegentocht met stevige en dampende blues. Voor alle horeca geldt dat je tot 01.30 uur naar binnen kunt, daarna gaat de deur dicht. Binnen is binnen, je kunt eruit wanneer je wilt, maar hoppen van kroeg naar kroeg is dan voorbij.

PROGRAMMA

14.30-16.00         E&E Gasthuis                        Stef Woestenenk

16.00-18.00         Calypso theater                 Saron Crenshaw (USA) and Blind B' & the Visionairs

18.00-22.00         de Veldpoort                         The Bluetails

18.00-21.00         Pepe's Cucina                 Stef Woestenenk

18.00-21.00         Café Ome Ko                         HerbieBlues & Willy B

18.00-21.00         taverne Mazi Mas                 Jolly Jumper & Big Moe (NO)

20.00-22.00         Calypso theater                 Leif de Leeuw Band plays the Allman Brothers Band

20.00-21.00         de Engel                                The Blues Federation (duo)

21.00-23.00         de Engel                                The Blues Federation (full band)

21.00-24.00         't Hoff                                 Steve Wilkinson (USA) & Bluestooth

21.30-01.00         BijDie2                                 Tom Veltien Band

21.30-01.00         de Vaert                                 Slapback Johnny

22.00-01.00         Café Ome Ko                         The Sparpeez (UK)

22.00-24.00         Eethuys Dorestad                 Living Room Heroes

00.00-02.00         het Pakhuis                         The Veldman Brothers

advertentie
advertentie