Ontwerpkaart waterpeilen Langbroekerweteringgebied

19 november 2018 om 08:36 lokaal

HOUTEN Tot en met 3 december 2018 kan iedereen reageren op de digitale concept-kaart van het ontwerp-peilbesluit voor de Langbroekerwetering. Op de kaart staan zowel de voorgenomen oppervlaktewaterpeilen als de meldingen die het waterschap, na een oproep over knelpunten in het oppervlaktewatersysteem, heeft binnen gekregen.

PEILBESLUIT LANGBROEKERWETERING Het waterschap werkt al enige tijd aan een nieuw peilbesluit voor het gebied van de Langbroekerwetering. In een peilbesluit staat hoe het waterschap omgaat met de oppervlaktewaterpeilen voor het gebied.

Het ontwerp voor peilbesluit Langbroekerwetering is bijna gereed. Vóórdat de officiële inspraakprocedure van start gaat, kan iedereen zien wat de (mogelijke) wijzigingen zijn in de hoogte van oppervlaktewaterpeilen, welk peilbeheer wordt toegepast en hoe de peilgebiedsgrenzen lopen. Ook geeft het waterschap antwoorden weer op knelpunten in het oppervlaktewatersysteem die bewoners, gebruikers en eigenaren aan het waterschap heeft doorgegeven.

REAGEREN De kaart is te vinden via de pagina over het peilbesluit Langbroekerwetering: www.destichtserijnlanden.nl/pblangbroek. Wilt u een reactie geven op de knelpunten of de nieuwe peilen? Dat kan via de digitale kaart. Op dezelfde webpagina is ook een toelichting te vinden op veel gemaakte opmerkingen over het watersysteem en meer informatie over de procedure om te komen tot een ontwerp-peilbesluit.

advertentie
advertentie