Het vrolijke bankje in het Stadspark
Het vrolijke bankje in het Stadspark Ali van Vemde

Vrolijke bankjes in de stad

15 november 2018 om 15:54 lokaal

Bankjes nodigen uit voor een leuk gesprek

WIJK BIJ DUURSTEDE Wie goed oplet zal op verschillende plekken in de stad vrolijke bankjes tegenkomen. Rachida Buzhu en Dymphna van der Meer namen de afgelopen weken het initiatief om vier houten 023.302.straatbanken op te knappen en te beschilderen. Samen met Denvey en Bjorn gingen zij aan de slag in het oude Wijkhuis en het resultaat mag er zijn.

Ali van Vemde

De bankjes hebben een flinke opknapbeurt gekregen. De bedoeling van Dymphna en Rachida is vooral om samen iets leuks te maken. "Wij hebben hiervoor nu het initiatief genomen maar willen dit veel verder uitbreiden. Zo kunnen we bijvoorbeeld scholen hierin begeleiden en ook met Stichting Binding hebben we contact gehad om samen met de jongeren aan de slag te gaan." De eerste vier bankjes zijn nu klaar en hebben een plek gevonden in het stadspark, bij De Geer in twee bij de voetbalkooi in De Heul.

EEN PRAATJE MAKEN Rachida vertelt: "De oude versleten bankjes nodigen niet echt uit om op te gaan zitten. Wij hopen dat mensen dit nu hier wel gaan doen. Wat zou het leuk zijn als mensen hier met elkaar een praatje maken en hier kennissen kunnen ontmoeten of het gesprek aangaan met mensen die ze nog niet kennen, al is het meer over de vrolijk geschilderde bankjes. Want de bankjes zijn voor iedereen."

FLINKE KLUS Ze hebben het grondig aangepakt. De bankjes moesten worden geschuurd, daarna in de grondverf en nog verschillende lagen verf. Tekeningen werden gemaakt en zo heeft iedere bank een eigen thema gekregen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. "Er kunnen zoveel verschillende leuke vrolijke bankjes worden gemaakt." Het is leuk om met elkaar op deze manier bezig te zijn en als er dan ook nog zoiets leuks ontstaat. Dat nodigt toch uit tot een leuk gesprek! En dat is precies wat wij willen bereiken."

advertentie
advertentie