Afbeelding
Ali van Vemde

Dag van de Mantelzorg

13 november 2018 om 17:00 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Altijd zorgen en jezelf wegcijferen. Dat gebeurt bij heel veel mensen die intensief zorgen voor iemand die hen dierbaar is. Om deze mensen een ontspannen middag te bezorgen organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding deze middag voor alle mantelzorgers in de gemeente.

Ali van Vemde

De middag begon met een openingswoord door wethouder Wil Kosterman. Hierna volgde een theatervoorstelling over mantelzorg. Twee vriendinnen ontmoeten elkaar en het blijkt dat beide mantelzorger zijn. De een ervaart dit als erg zwaar terwijl de ander heel positief is. Uiteindelijk blijkt hoe zwaar het kan zijn voor beide. De moraal van het stuk was dan ook: denk ook aan jezelf! Na de voorstelling was er tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld door je handen te laten verzorgen of een lekkere massage. Maar ook konden de aanwezigen poolen, waar vooral door de mannen gebruik van werd gemaakt. Uit een enorme hoeveelheid bloemen mocht ieder een eigen boeketje samenstellen en die mocht natuurlijk later mee naar huis.

De verhalen zijn vaak schrijnend. Wethouder Wil Kosterman: "Ik sprak met een jonge vrouw die eerst voor haar vader heeft gezorgd en toen die overleed werd een ander familielid ziek." Vaak staan de mantelzorgers er niet bij stil. De dierbare kan geleidelijk aan steeds minder. Steeds worden de grenzen verlegd en komt er een stukje zorg bij. Het is goed om dan even de tijd te nemen om aan jezelf te denken. Een middagje ontspannen is dan ook zeer verdiend. Genieten, met elkaar praten of gewoon even rustig een krant of tijdschrift lezen, het was allemaal mogelijk.

Na het ontspanningsmoment volgde nog een pubquiz. De middag werd afgesloten met een diner buffet en na een kopje koffie of thee kon iedereen tevreden naar huis.

advertentie
advertentie