Afbeelding
Ali van Vemde

Plek om dierbaren te gedenken

6 november 2018 om 11:08 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens een ingetogen bijeenkomst in de Grote Kerk werd donderdagavond 1 november de gedachtenisplek in de Grote Kerk geopend. In het noordelijk transept is een stilteruimte ingericht. Hier kunnen mensen hun overleden dierbaren gedenken. Dit is een gezamenlijk project van de Hervormde en Protestantse gemeente.

Ali van Vemde

Voorafgaand aan de officiële ingebruikname werd een korte dienst gehouden. Zang was er van Kleinkoor Octopus. In de dienst was uitgebreid aandacht voor de werkgroep die zich de afgelopen jaren heeft ingezet om deze gedachtenisplek te realiseren. Zo werd ook stilgestaan bij Adri Gelok, lid van de werkgroep, die de opening helaas niet meer heeft mogen meemaken. Voorzitter van de werkgroep, Henk Kroese, stond stil bij de totstandkoming van deze plek en het vele werk dat is verzet om dit te verwezenlijken. In de ruimte is een kaarsenstandaard geplaatst. Ook is er een wandtekst geplaatst en er is zitruimte. In een boek zullen de namen van de overledenen worden opgetekend.

Hierna werden de aanwezigen uitgenodigd om naar de gedachtenisplek te gaan. Wolda Duijzer, bedenker van de keuze van de wandtekst, vertelde het verhaal achter de wandtekst: "Maar verheug je omdat jullie naam in de hemel opgetekend is.". De aanwezigen kregen de mogelijkheid om een kleine kaars aan te steken. Na het dankgebed en toespraak was er de gelegenheid om met elkaar na te praten en de gedachtenisplek in alle rust te bekijken. Met deze plek gaat een wens van velen in vervulling.

De gedachtenisplek in de Grote Kerk
advertentie
advertentie