Dag van de Mantelzorg vorig jaar
Dag van de Mantelzorg vorig jaar Stichting Binding

Aanmelden Mantelzorgcompliment kan nog!

1 november 2018 om 07:37 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE – Volgende week zaterdag is het weer zo ver: dan heeft de inmiddels traditionele Dag van de mantelzorger plaats in het gemeentehuis. In onze reeks over Mantelzorgers vandaag aan het woord wethouder Wil Kosterman en Karen Spierenburg (Steunpunt Mantelzorg). Over hoe belangrijk de gemeente het waarderen van een moeilijk bereikbare doelgroep vindt en hoe leuk deze jaarlijkse Dag van de Mantelzorger is.

Stichting Binding

Op zaterdag 10 november heeft de Dag van de Mantelzorger plaats. Een verwendag voor personen, die het hele jaar voor een naaste zorgen. "Het is inmiddels een traditie geworden. Elk jaar leggen we begin november zoveel mogelijk mantelzorgers een middag in de watten en sluiten we af met ene gezamenlijk diner," zo begint Karen Spierenburg met de uitleg. En ze vervolgt: "We zijn de afgelopen jaren gegroeid naar zo'n honderd deelnemers. Mantelzorg mag naam hebben, is dit jaar het thema. We hebben een leuke theatervoorstelling geregeld en de mantelzorgers kunnen komen genieten van een lekkere massage, schoonheidsbehandeling, een eigen bloemenboeketje maken en nog veel meer. De dag wordt afgesloten met een overheerlijk buffet."

STUKJE VERWENNEN Aanmelden voor deze dag kan nog tot en met maandag 5 november. Wethouder Wil Kosterman legt uit, dat waardering tonen voor de gemeente erg belangrijk is. Kosterman: "Gelukkig heeft Stichting Binding het hele jaar door een ondersteunend programma voor mantelzorgers. Net als bij het bijvoorbeeld pas geopende Alzheimer Café gaat het dan vooral om informatie en ondersteuning. Maar eens per jaar willen we middels deze Dag van de mantelzorger een stukje verwennen en middels de mantelzorgwaardering zelfs een cadeautje geven."

HART VAN WIJK PAS Het Mantelzorgcompliment loopt via de zogenaamde Hart van Wijk-pas. Mantelzorgers kunnen een Hart van Wijk pas krijgen met daarop een tegoed van 75 euro. Ze krijgen dus een bedrag dat ze naar eigen keuze, bij winkeliers die deelnemen aan de pas, kunnen uitgeven. Voor jonge mantelzorgers hebben we daarnaast een waardering die beter bij hun past. Dus ook die kunnen worden aangemeld.
Twee blijken van waardering dus voor een speciale groep vrijwilligers. Kosterman: "Iedereen weet dat de mantelzorger zichzelf niet als vrijwilliger ziet. De zorg voor je naaste is immers vaak niet meer dan logisch. Maar juist voor mensen die zo intensief met die naaste bezig zijn, vinden wij het belangrijk dat we ook laten zien, dat ze wel speciaal zijn. Een cadeautje en een verwendag is dan toch het minste wat we voor ze kunnen doen?"

Voor meer informatie over de Dag van de Mantelzorg en het Mantelzorgcompliment kan worden gekeken op de website van Stichting Binding, www.stichting-binding.nl, of tijdens kantoortijden naar Stichting Binding worden gebeld, telefoonnummer 473775.

advertentie
advertentie