Waardering voor mantelzorgers

29 oktober 2018 om 09:38 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Zorgt u intensief voor een ander? Is er iemand in uw omgeving een familielid, vriend of buur - voor wie uw (onbetaalde) hulp onmisbaar is? Zorgen voor een ander: u doet het gewoon. En dat is mooi.

De Gemeente Wijk bij Duurstede en het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding wilt u heel graag waarderen voor wat u doet. Onder mantelzorg verstaan wij onbetaalde zorg voor minimaal 8 uur per week en ten minste 3 maanden lang. In de praktijk zien wij dat elke vorm van mantelzorg anders is, in sommige periodes is mantelzorgen weer intensiever dan anders. Degene die de zorg ontvangt, moet in de gemeente Wijk bij Duurstede wonen. Alle mantelzorgers moeten zich elk jaar opnieuw aanmelden voor de waardering ten behoeve van onze administratie.

De mantelzorgwaardering is een spaartegoed voor de Klantenspaarpas Hart van Wijk. Met dit spaartegoed kunt u bij de aangesloten winkeliers allerlei producten in de gemeente Wijk bij Duurstede kopen. Kijk voor meer informatie over deelnemende winkels op www.klantenspaarpas.nl.

SPECIALE AANDACHT VOOR JONGE MANTELZORGERS Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24jr die binnen een gezin een zorgende rol op zich nemen. Bijvoorbeeld voor een familielid dat chronisch ziek is, gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Ook deze mantelzorgers willen wij graag erkennen en waarderen. Kent u een jonge mantelzorger? U kunt een formulier aanvragen om voor diegene een waardering aan te vragen aan de balie bij Loket Wijk, via mantelzorg@stichting-binding.nl of telefoonnummer Loket Wijk 0343-473070. Aanmelden voor de mantelzorgwaardering kan tot 1 november 2018.

Op de Dag van de Mantelzorg worden de punten op de KlantenSpaarPas gezet of krijgen mantelzorgers een nieuwe KlantenSpaarPas uitgereikt. Bent u niet aanwezig op de Dag van de Mantelzorg dan ontvangt u per post een nieuwe KlantenSpaarPas thuis of worden de punten automatisch op uw pas bijgeschreven. Deze automatische opwaardering van uw punten wordt pas zichtbaar zodra u na 12 november 2018 een aankoop doet met uw pas.

advertentie
advertentie