Snowwhite and her missing Dwarfs
Snowwhite and her missing Dwarfs Ali van Vemde

De Horn speelt Snowwhite and the missing dwarfs

24 oktober 2018 om 11:10 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat was het een feest! Woensdag- en donderdagavond speelden alle leerlingen van basisschool De Horn in een Engelstalige musical. Ouders en grootouders genoten van deze grootse productie.

Ali van Vemde

Eens in de vier jaar pakt De Horn groots uit met een volledig in het Engels gespeelde productie. In 2010 deden ze dat met The Snowqueen, in 2014 met The Magic Carpet en ditmaal met Snowwhite and her missing dwarfs. Een bijzonder sprookje dat werd geschreven door regisseur Simone Gijben. De techniek, licht, geluid en video werd verzorgd door studenten van het Creative College uit Utrecht. Dit was voor hen een examenopdracht. Maandag en dinsdag werd de techniek opgebouwd, dinsdagmiddag was de generale repetitie en woensdag en vrijdag mocht het publiek van de voorstelling genieten.

Snowwhite is een modern sprookje. Volgens de 'dwarfs' is Snowwhite veel te veel bezig met social media en daar hebben ze schoon genoeg van. Als Snowwhite ontdekt dat de dwergen verdwenen zijn gaat ze op zoek. Op de filmpjes was te zien hoe zij op de fiets de dwergen probeert te vinden. Uiteindelijk lukt dat, want de dwergen zijn allemaal naar andere sprookjes gegaan. Gelukkig gaan ze allemaal weer met haar mee terug. En zo hoort dat natuurlijk ook bij een sprookje.

COMMUNICATIE BELANGRIJK Basisschool De Horn vindt het belangrijk dat de leerlingen, naast inwoners van Wijk bij Duurstede, provincie Utrecht en van Nederland zich ook Europese burgers voelen. Hiervoor is communicatie enorm belangrijk. Al vijftien jaar lang krijgen de kinderen van De Horn Engels vanaf groep 1 tot en met groep 8. Net als taal en rekenen neemt Engels een prominente plaats in. Met dit project wordt de Engelse taal praktisch geoefend, leren de kinderen samenwerken met verschillende leeftijdsgroepen, komt ieder kind met zijn/haar talent in de 'spotlight', wordt creatieve vorming (zang en dans) gestimuleerd en wo.rdt samengewerkt met verschillende scholen (VO/PO/ROC)

advertentie
advertentie