Greet en Bruus weer samen
Greet en Bruus weer samen Licht en Donker

'Licht en Donker' weer een succes

22 oktober 2018 om 11:07 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Al vroeg dit voorjaar werden wij gevraagd of wij (weer) wilden meedoen met de uitvoering van dit Klank en Lichtspel in de binnenstad. Daar hoefden wij niet lang over na te denken. Wetend hoe positief dit vorig jaar werd ontvangen en zoveel mensen er plezier aan beleefden. Niet alleen de vele deelnemers, ook de binnenstadbewoners die er een bijdrage aan konden leveren, en natuurlijk de bezoekers. Een belangrijke bedoeling van de organisatie was juist om saamhorigheid van de bewoners te laten zien. En saamhorigheid was er volop! Zo'n evenement kan alleen slagen, als veel mensen betrokken zijn. En dat gebeurde: van jong tot oud vol enthousiasme en met veel plezier.

Binnen één week waren alle 480 kaarten voor de 12 voorstellingen verkocht. En er stonden zelfs veel mensen op de 'wachtlijst', hopend op een kaartje….

En dan sta je daar. Midden in het liefdesverhaal in Wijk van de 60-er jaren. In dit geval als locatiemanager (ja ja, als manager op één van de zeven locaties). En in de rol van agent Naber uit die tijd, met een echt pakkie aan. Om aldaar de gevangen Bruus te bewaken. Waar dan zijn geliefde Greet stilletjes op bezoek komt en twee 'kampers' een smartlied zingen. Het opstellen van publiek gaat vlotjes en zichtbaar leven de bezoekers mee. De nostalgie speelt daarbij een belangrijke rol. En zo draagt ieder bij aan het succes. Van technicus voor muziek en geluid, als speler, als regisseur, als organisator, of kleedster/opmaakster, tot figurant op locatie en onderweg bewoners in de straten. Vooral dat laatste toonde de wijze waarop iedereen zin had om er met elkaar een succes van te maken.

En zo konden aan het einde van het verhaal bij de woonwagen Greet en Bruus elkaar weer gelukkig in de armen sluiten. Dit succes vraagt op een of andere manier om een vervolg!

Een vrijwilliger

Afbeelding
advertentie
advertentie