Overlast voor omwonenden bij aanleg glasvezel
Overlast voor omwonenden bij aanleg glasvezel D. Veenhof

Aanleg glasvezel verloopt niet vlekkeloos

20 oktober 2018 om 11:47 lokaal

LANGBROEK Het was even schrikken voor de omwonenden aan de Cotherweg. Bij de aanleg van glasvezel werd een leiding geraakt, waardoor een rijbaan moest worden afgesloten. Ook de parallelweg lag open waardoor overlast voor de bewoners ontstond.

Ali van Vemde

Navraag bij de gemeente leert dat ter hoogte van het gemaal iets mis is gegaan. Per ongeluk werd hier in de hoofdleiding van de riolering geboord. Hierdoor is zand in het riool gespoeld en ontstond er een gat. Hierdoor is een rijbaan van de provinciale weg gaan verzakken en moest vorige week worden afgesloten voor het verkeer.

Vrijdagavond en – nacht 12 oktober hebben de Provincie, het waterschap HDSR en de gemeente gelijk geprobeerd de rioleringsschade te herstellen. Het riool is toen afgesloten om verdere schade te beperken. Op 15 en 16 oktober is de riolering hersteld en kon verder worden gewerkt aan de N227: waar een kuil ontstond in het wegdek, is deze bestraat met klinkers. Als er later geen verzakking meer optreedt, gaat de Provincie dit stuk opnieuw asfalteren.

advertentie
advertentie