Yvonne en Gerard de Groot met het 'boterbriefje'
Yvonne en Gerard de Groot met het 'boterbriefje' Ali van Vemde

Yvonne en Gerard de Groot 50 jaar getrouwd

21 oktober 2018 om 09:53 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 16 oktober vierden Yvonne en Gerard de Groot hun 50-jarig huwelijk. Reden voor burgemeester Tjapko Poppens om het paar namens de gemeente te komen feliciteren en het 'boterbriefje', een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte, aan hen te overhandigen. Er stond een prachtige taart klaar met een foto van het toen nog jonge paar (lijkend op Buddy Holly en Adèle). Het werd een gezellig gesprek, waarbij sport een belangrijke rol speelde.

Ali van Vemde

Zoals het vroeger zo vaak ging, zo was het ook bij hen. Yvonne Sell leerde Gerard de Groot kennen tijdens een dansavond van de kerk op de Rozengracht in Amsterdam. Zij was er met een vriendin, hij met een vriend. Yvonne en Gerard trouwden en kwamen in 1971 naar Wijk.

VERHUIZING Allebei werkten ze bij een verzekeringmaatschappij. Met de verhuizing van Amsterdam naar Utrecht besloot het paar mee te gaan en ze gingen op zoek naar een betaalbare woning in de omgeving. In Wijk bij Duurstede werden in die tijd geschikte woningen gebouwd en op papier kochten ze hun huidige woning. Van vier hoog achter in Amsterdam gingen ze naar een heerlijk rustige buurt. Ze weten het nog precies, op 6 december 1971 kregen ze de sleutel. Nog steeds wonen ze hier met heel veel plezier. Het contact met de buren is prima. In het begin deed Yvonne de boodschappen vooral in Utrecht, waar ze werkte. In de loop der jaren groeide Wijk bij Duurstede en is de sfeer meer open geworden. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter.

SPORT Het is een sportief paar. Gerard speelde in zijn jeugd voetbal bij DOS in Amsterdam op een behoorlijk niveau. Bij CDW in Wijk bij Duurstede was hij 23 jaar trainer en ook was hij er scheidsrechter. Zeer betrokken is hij ook bij badmintonvereniging Ricochet. Afgelopen september vierde hij dat hij 40 jaar competitie speelt bij Ricochet. Tevens is hij penningmeester bij de vereniging en was nauw betrokken bij WijkSport. "Toen ik lid werd was er een wachtlijst, nu mogen er wel wat leden bij. " Naast badminton doet hij ook aan fitness. Yvonne heeft heel wat sporten geprobeerd, zoals tennis, squash en badminton. Nu doet ze tot volle tevredenheid aan pilates, doet mee aan linedance bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis en gaat met veel plezier naar haar gymclubje. "Dat is erg gezellig en één à twee keer per jaar gaan we gezellig uit eten met elkaar."

TEVREDEN Op maandag en dinsdag passen ze op de kleinkinderen als deze uit school komen. Ook hun ouders eten die dagen gezellig mee. Dit wordt door hen zeer gewaardeerd. Ze trekken er ook graag op uit met hun kleinkinderen, zoals een jaarlijks vakantieweekje op een bungalowpark. Met het hele gezin vierden ze hun 50-jarig huwelijk op Lanzarote. Yvonne en Gerard hebben al die jaren met heel veel plezier in Wijk gewoond. "Het is hier een heerlijk rustige buurt, we hebben een fijn huis. We gaan hier niet meer weg."

advertentie
advertentie