Carlien Harms en haar hond Powerrr
Carlien Harms en haar hond Powerrr Camille Paris

Carlien Harms en Powerrr wereldkampioen bikejoring

17 oktober 2018 om 11:25 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Succes voor de Wijkse Carlien Harms en haar hond Powerrr. Samen werden zij bij de Wereld Kampioenschappen bikejoring (mountainbiken met de hond) in Polen kampioen in hun discipline.

Ali van Vemde

Carlien Harms: "Ik ben echt enorm trots op deze prestatie. Samen met mijn hond Powerrr hebben we het gewoon 'geflikt'. We hebben er keihard voor getraind en naar toe gewerkt; hoe mooi is het dan dat alles lukt!"

AL JAREN SUCCESVOL Al meer dan vijf jaar is Carlien met deze sport bezig en met groot succes. "Voor het vierde jaar op rij hebben we een medaille gehaald op een internationaal kampioenschap. In 2015 wonnen we een gouden medaille op het Europees Kampioenschap, in 2016 wonnen we een bronzen medaille en vorig jaar de zilveren medaille. En nu dus Wereldkampioen. Dat klinkt best stoer!"

BIKEJORING Al eerder vertelde Carlien Harms in 't Groentje/Wijks Nieuws over haar sport bikejoring. Bij deze sport, mountainbiken met de hond, zit de hond aan de fiets vast. De hond rent vooruit en daarbij worden pittige snelheden gehaald. Carlien: "We halen snelheden boven de 40 kilometer per uur. Het is een heel spectaculaire sport en ook niet geheel ongevaarlijk: twee jaar geleden heb ik in een training mijn sleutelbeen gebroken. Na een hersteloperatie ben ik weer op de fiets gesprongen omdat ik deze sport samen met mijn honden zo geweldig leuk vind en we, zoals nu blijkt, er ook best goed in zijn." Vriend Klaas Ouwehand deed het dit kampioenschap met hond Oslo uitstekend; zij pakten de bronzen medaille in hun categorie.

PODIUM Van de vijftien Nederlandse deelnemende teams haalden alleen Carlien en Powerrr het podium. "Ik ben super trots op onze prestaties. Het is best lastig om op het moment dat het moet gebeuren, alles ook topfit is; je bent niet allen afhankelijk van jezelf maar ook van je honden, je fiets,de vorm van de dag en bijvoorbeeld het parcours. Ik kom zelf uit de topsport en werk ook in de topsport, dus ik weet wel wat we moeten doen. Maar dat het dan ook werkelijk allemaal lukt is toch bijzonder!" Het parcours in Polen was prima voor Carlien en Powerrr. Niet al te veel bochten maar wel wat lastige zanderige stukken. Speciaal voor dit kampioenschap volgde ze een aantal privélessen 'bochtentechniek'. Hierdoor zat ze comfortabeler op haar fiets, al is de angst om te vallen altijd nog wel iets aanwezig!.

TOPSPORT Carlien Harms is diëtist in Wijk bij Duurstede en ze begeleidt als diëtist ook voor TeamNLNOC*NSF topsporters die voor 'goud' gaan. Die drive om te presteren zit in haar, zowel in haar sport als in haar werk. Zo begeleidt ze onder andere het Nederlands dames handbal en hockey team op het gebied van (sport)voeding. "Beide teams zijn wereldtop. Super om alles zo te kunnen combineren."

advertentie
advertentie