Introductieles op 31 oktober
Introductieles op 31 oktober Chinese Krijgskunsten

Introductieles Kung Fu voor kinderen bij Paul Seelen

18 oktober 2018 om 15:47 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Al enkele jaren is Paul Seelen te vinden met zijn sportschool op Sportpark Mariënhoeve. Van jongs af aan is hij al geboeid door de Oosterse krijgskunst. In de loop der jaren heeft hij zichzelf steeds verder ontwikkeld. Nu begint hij met het geven van een nieuwe training. Op woensdag 31 oktober is de introductieles Kinder Kung Fu met technieken uit het Rots & Water programma.

Ali van Vemde

Rots & Water, velen zullen het al kennen. Ook op scholen en in de zorg wordt gewerkt met dit programma. Paul Seelen verdiepte zich er in en is inmiddels Rots & Water docent. Vanwege zijn interesse in Oosterse vechtsporten ziet hij de mogelijkheden om dit programma te koppelen aan Kung Fu lessen. Het programma is geschikt voor zowel kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Het is mogelijk om privé lessen te volgen en ook scholen kunnen het traject volgen. Het doel van het programma is om kinderen/volwassenen weerbaarder te maken. Paul: "Het is vooral gericht op de maatschappij van nu. Zo is er ook een anti-pest deel. Door te doen, te ervaren en te ontdekken wie jij bent en wat je kwaliteiten zijn, kom je sterker in je kracht te staan. Dit helpt om weerbaarder te worden voor de wereld om je heen."

PROGRAMMA De Rots & Water training is voor kinderen die niet zo goed voor zichzelf kunnen opkomen, maar ook voor kinderen die juist altijd op de voorgrond staan. Zo leren de kinderen beter contact te maken met anderen, hun boosheid te beheersen, voor zichzelf op te komen, meer zelfvertrouwen te krijgen en in actie kunnen en durven komen. Paul: "Vanuit je eigen lichaam leer je waar je goed in bent en wat je moeilijk vindt. Zo kun je je grenzen aangeven en je eigen identiteit meer tot ontwikkeling laten komen." In het programma zit zeker een spelelement. Ook krijgen de kinderen huiswerk mee, zodat ze samen met de ouders aan de slag kunnen. Er zijn ook lessen met de ouders. "De combinatie met Kung Fu werkt goed," vertelt Paul. "Kung Fu is goed voor de algemene gezondheid en zelfverzekerdheid van het kind, zonder dat vechten daarbij centraal staat. Juist de filosofie en kunstvorm van Kung Fu wordt benadrukt. De positieve Kung Fu lessen zijn bedoeld om goed gedrag en respect bij te brengen." Rots & Watertraining valt onder preventiezorg en wordt bij een aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

AANMELDEN De les van Paul Seelen is ook te vinden in het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief. Op woensdag 31 oktober om 14.00 uur in Dojo 3 is de introductieles Kinder Kung Fu waarin technieken uit het Rots & Water programma worden geïntegreerd. Opgeven voor de introductieles kan via paul@taichi-reiki.nl of bel voor informatie 06 38400700. Bij voldoende deelname (minimaal zes kinderen) beginnen de lessen op 7 november. Kijk ook op www.taichi-reiki.nl De les wordt gegeven bij Sportpark Mariënhoeve

advertentie
advertentie