Dag van de Mantelzorg op 10 november

17 oktober 2018 om 15:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 10 november organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding een ontspannende middag voor alle mantelzorgers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek in het Huis van de Gemeente.

Een mantelzorger is iemand die intensief zorgt voor een dierbare. Het is mooi om voor iemand te kunnen zorgen maar het kan tegelijkertijd ook ingewikkeld zijn. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers er niet alleen voor staan. Het Steunpunt Mantelzorg zet zich hier graag voor in. Het landelijke thema voor de Dag van de Mantelzorg is dit jaar: "Mantelzorg mag naam hebben!"

Theater bureau Klinker komt dit jaar een leuke voorstelling geven die bedoeld is om mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Hopelijk is deze voorstelling een aanzet om met andere mantelzorgers in gesprek te gaan.

Een voorstelling waar heerlijk om gelachen kan worden, waar je even voelt dat je er echt uit bent maar waar je ook een kijkje neemt in je eigen keuken als mantelzorger. Het doel is dat de voorstelling (h)erkenning biedt, zodat lotgenoten zich gesteund voelen..'

Voor de ontspanning staan gelukkig dit jaar ook weer ondernemers uit onze gemeente garant die belangeloos aan de Dag van de Mantelzorg meewerken. Een lekkere massage, schoonheidsbehandeling, je eigen bloemenboeketje maken etc. De dag wordt afgesloten met een overheerlijk buffet.

Bent u, of kent u, een mantelzorger? Opgeven voor deze dag kan aan de balie van Loket Wijk, telefonisch (0343-473075) of via de email mantelzorg@stichting-binding.nl. Heeft u dieetwensen? Dan verzoeken wij u deze tijdig aan te geven.

Mocht u graag willen deelnemen aan deze dag, maar heeft u geen opvang voor degene waar u voor zorgt?. Standby Duurstede zal op 10 november een aantal vrijwilligers beschikbaar hebben die u mantelzorgtaken even kunnen overnemen. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u contact opnemen met Suzanne Vrolijk telefonisch (0343-473075) of via de email mantelzorg@stichting-binding.nl.

advertentie
advertentie