SVL – Sportlust’46 0 – 6

14 oktober 2018 om 09:43 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 13 oktober

SVL is afgelopen zaterdagmiddag zwaar over de knie gegaan van Sportlust’46 uit Woerden dat in Langbroek te gast was. Dat er zeker vier basisspelers van SVL door blessures niet bij konden zijn, moge een excuus zijn.

Vanaf het begin nam Sportlust’46 het initiatief met vooral snelle uitvallen op de flanken. Ali Alkan verspeelde in de 9e minuut op een simpele manier de bal en het was gemakkelijk intikken voor een Woerdenaar. En in de 11e minuut viel uit één van de razend snelle aanvallen van de gasten het tweede doelpunt al. SVL kon er niets tegenover zetten, alles leek, of liever gezegd bleek te mislukken; geen goede passes, geen goede balbehandeling. Wat overeind bleef was de inzet, maar dat verhinderde Sportlust niet om in de 22e minuut, na weer geklungel van SVL in de verdediging de 0-3 te laten aantekenen. Daarna ontstond even de indruk dat de thuisploeg wat meer vat op de wedstrijd kreeg, echter gescoord werd er niet meer. Met de stand 0-3 werd er gerust.

Bastin Hofman keerde niet terug, voor hem bracht trainer Aad van den Broek een extra aanvaller: Koen van Dijk.

Maar ook in de tweede helft was SVL daardoor in geen enkel opzicht in staat het tij te keren. Na vijf minuten werd het 0-4, tien minuten verder stond het 0-5 en weer drie minuten later 0-6. Tot dan had SVL op een paar kleine pogingen die tot niets leidden na, niet tot bij het doel van de tegenstander weten te komen. Het was pas in de 86e minuut dat Willem Baaij de enige echte kans over kopte. Een lichtpuntje was dat er geen enkele kaart door de scheidsrechter is getrokken, niet voor SVL en niet voor Sportlust’46. Zo ben je de trotse koploper van de 1e klasse C, maar sta je na zo’n wedstrijd weer met beide benen op de grond.

Volgende week reizen we af naar Giessen waar GJS een oude bekende is.

Spelers van SVL: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman (Koen van Dijk) – Walter Cremers – Mitchel de Vaal – Danny Kuijer – Ali Alkan – Willem Baaij – Selçuk Albayrak.