Cees de Kruyff en Thom van Dam
Cees de Kruyff en Thom van Dam Janny van Eldik

Zonnebloem Cothen/Langbroek met Stichting Habitat op reis door China en Gambia

12 oktober 2018 om 15:22 lokaal Deel je nieuws

In de Muziekzaal van Excelsior waren deze ochtend 28 gasten en 10 vrijwilligers aanwezig. De voorzitter, Wim Groot Jebbink heette iedereen welkom en hij liep daarbij vooruit op volgende week dinsdag als de Zonnebloem-gasten een mooie excursie gaan maken naar Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de Museumplus-bus van de Zonnebloem….

De film werd gestart en onder het genot van een kopje koffie met zelfgebakken cake (van Janny!) werd geboeid gekeken naar de beelden uit China. Prachtig natuurschoon, maar ook grote armoede, vooral op het platteland . Dit in tegenstelling tot het hectische leven in de grote stad. Omdat de armoede op het platteland groot is, helpen de vrijwilligers van Stichting Habitat daar met de bouw van huizen en zorgen voor goede sanitaire voorzieningen.

In de pauze werd stilgestaan bij het overlijden van mw. A. Verkerk. Zij was ook lid van de Zonnebloem.

Daarna waren de foto’s uit Gambia aan de beurt. In het dorp Lamin is in 2014 een kliniek geopend met een opnamecapaciteit van 21 bedden. En dat voor een gebied met 35.000 inwoners….. Om ook de dorpen in de buitengebieden van gezondheidszorg te voorzien helpt Stichting Habitat met de bouw van 4 doktersposten. De belangrijkste doelstelling is het gratis verstrekken van malaria medicijnen aan kinderen.

Helaas liet de techniek ons in de steek en konden we maar enkele beelden zien van Gambia. Wel was nog nét te zien hoe blij de plaatselijke bevolking was met alle gebreide kleertjes, die meegebracht waren door de werkers van de Stichting.

De ochtend eindigde iets eerder, maar, zoals de voorzitter zei, ook met minder beelden weten we welk een goed werk daar gedaan wordt door Stichting Habitat.

Hij overhandigde Cees de Kruyff en Thom van Dam een envelop met inhoud. En ook de Zonnebloem-gasten lieten de Stichting niet in de steek en deden een bijdrage in de collectebus. 

advertentie
advertentie