Geheimen van de Kaapse Bossen
Geheimen van de Kaapse Bossen Historische Kring Tussen Rijn en Lek

Archeologische en historische geheimen van de Kaapse Bossen

12 oktober 2018 om 07:27 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, moutainbiken en paardrijden, maar dat er in de bossen ook archeologische en historische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend.

Grafheuvels komen u misschien nog wel vaag bekend voor maar er valt veel meer te zien, zoals ijssmeltwaterdalen, oude wegen en kerkepaden, karrensporen, grens- en perceelafscheidingen, bos- en akkerwallen, gronden van raatakkers (celtic fields), eikenhakhoutpercelen etc. Iedere periode en gebruik heeft hier in de afgelopen eeuwen z'n sporen achtergelaten. Onder deskundige leiding van een archeoloog en twee gespecialiseerde gidsen willen we u hier kennis mee laten maken.

RONDWANDELING Zaterdag 17 november (de eerste groep op zaterdag 13 oktober was al snel volgeboekt) om 13.30 uur ontvangen wij u graag met een kop koffie/thee in de orangerie van het Landgoed de Ruitenberg. We starten dan met een inleiding en een korte vragenronde (30 minuten)om vervolgens het bos in te gaan voor een rondwandeling (twee uur) langs de diverse items waarbij ter plekke verder uitleg gegeven wordt.

PRAKTISCHE GEGEVENS Neem wandelschoenen mee. De kosten € 2,- p.p. ter plekke te voldoen. Aanmelding en vragen: Frits van der Leije, fvanderleije@gmail.com Aanmelden en deelname in volgorde van aanmelding (groepsgrootte is maximaal 30, dit wordt de tweede groep). Is die ook vol dan is er in 2019 waarschijnlijk weer een nieuwe mogelijkheid. Na inschrijving ontvangt u een routebeschrijving en vanuit de duurzaamheidsgedachte bevelen wij carpoolen of de fiets aan als vervoermiddel naar de orangerie.

Deze unieke excursie is een gezamenlijk initiatief van Team Erfgoed van de Gemeente Heuvelrug, de Vereniging Natuurmonumenten locatie Kaapse Bossen en de Historische Kring Tussen Rijn en Lek

advertentie
advertentie