samen met moma op muziekles
samen met moma op muziekles Coen Beijer

Muziek op Schootles voor kinderen van 0-4 jaar samen met een (groot)ouder

8 oktober 2018 om 13:37 lokaal Deel je nieuws

Vanaf woensdag 14 november start Jacqueline Stark van muziekcentrum Harlekijntje met de Muziek op Schootlessen in Wijk bij Duurstede in basisschool De Horn. Kinderen van 0-4 jaar kunnen samen met een (groot)ouder meedoen aan deze lessen.

 

De les begint met een lied, waarin Harlekijntje elk kind begroet. Dan volgen ongeveer zeven muzikale activiteiten. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal uitgedeeld, zoals ballen, ritmestokjes, belletjes, blokken, sjaals, vingerpopjes of spiegels. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met beweging, zoals stampen, klappen en zwaaien, of met dreumesdans en peuterdans.

 

Elk liedje wordt een paar keer gezongen zodat ouder en kind het herkennen en na verloop van tijd mee kunnen zingen en/of bewegen. Veel liedjes gaan over activiteiten van alle dag: aankleden, fietsen, schommelen, dieren en seizoenen. Regelmatig zingen we ook bekende liedjes, zoals Jan Huigen in de ton of schuitje varen.

 

Aan het einde van de les zingen we een mooi liedje, met begeleiding van het speeldoosje, daarna wordt de les afgesloten met een afscheidsliedje dat eerst instrumentaal (dwarsfluit, piano, gitaar, klokkenspel, blokfluit) gespeeld en dan gezongen wordt. Tekst, muziek en illustraties van de liedjes staan in een mapje dat bij de cursus hoort. Aanmelden voor de Muziek op Schootcursus kan via www.harlekijntje.nl

 

advertentie
advertentie