Een bezoek van de kledingbank [niet Nuria].
Een bezoek van de kledingbank [niet Nuria]. Frans Hollander

Kledingbank Kromme Rijnstreek viert feest

8 oktober 2018 om 11:48 lokaal

Kledingbank Kromme Rijnstreek viert feest

HOUTEN Nuria koopt graag kleren, ze shopt graag in kledingwinkels. Alleen… Nuria heeft geen geld. Door allerlei omstandigheden heeft ze het niet breed. Zo betrekt ze haar eten bij de Voedselbank. Gelukkig voor haar kan ze ook snuffelen tussen de kledingstukken: bij de kledingbank die gevestigd is in kringloopwinkel van de Ecokring in Houten aan de Peppelkade. Daar kan ze met haar knipkaart elk halfjaar een jas, verschillende bloesjes en broeken kopen, schoenen, ondergoed, een tas en andere accessoires. Gratis en voor niets.

Kledingbank Kromme Rijnstreek is alweer een jaar geleden ontstaan uit kledingbank Houten. Dat betekent dat in augustus de eerste verjaardag werd gevierd van de nieuwe kledingbank. Daarbij komt dat de kledingafdeling flink is vernieuw. Er is een groter winkeloppervlak, er is een speciale ruimte voor schoenen en tassen en het aantal pashokjes is van een naar drie gegaan. Daardoor is het assortiment in de winkel flink gegroeid, wat meer keuze betekent. En daar profiteren de kaarthouders van mee. Gedurende de maanden oktober, november & december kunnen ze op elke knip van de kaart niet één, maar twee kledingstukken uitkiezen.

De kledingbank biedt daarnaast een korting aan houders van een U-pas. Zij krijgen 50% korting op kleding, exclusief schoenen en accessoires. Op alle andere artikelen uit de kringloopwinkel krijgen zij een korting van 20%. Voorwaarde is wel dat ze de U-pas kunnen tonen met een legitimatiebewijs om te laten zien dat het hun eigen pas is.

Nuria zal de komende maanden zeker de kledingbank aan de Peppelkade 9a bezoeken.

advertentie
advertentie