Open brief aan gemeentebestuur Houten: omgevingsvergunning Windpark Goyerbrug

7 oktober 2018 om 21:36 Sport/sport Deel je nieuws

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W gemeente Houten,

In de bijlage van de Houtense collegebrief van 10 juli jl. aan de raadsleden staat ‘aanvraag omgevingsvergunning: verwacht eerste helft september’. Initiatiefnemer Ruben Berendts meldt zelf al 3 maanden lang in de media dat de aanvraag binnenkort ingediend zal worden. Recent nog in De Telegraaf (2-10-2018): ‘Gratis Elektriciteit in het verschiet’, tot 2,5 km om windturbines’. De ‘gratis’ elektriciteit is peanuts gezien de financiële aderlating voor omwonenden straks. Ook verder inhoudelijk is het een onjuist, misleidend artikel.

Vraag 1: Wat zijn de redenen van de vertraging en de verwachte datum van indiening en tervisielegging van de aanvraag met o.a. de Milieu Effect Rapportage en de berekening en tekening van de geluidscontouren? De plattegrond met geluidscontouren is sinds kort niet meer beschikbaar op www.windparkgoyerbrug.nl. Deze site geeft nog steeds een zeer vertekend beeld van de hinder van 250m hoge windmolens en nadelen voor de gezondheid van omwonenden zijn zwaar onderbelicht.

Gemeente Houten heeft beloofd de resultaten van de draaiproef voor de beperking van de geluidshinder van het bestaande windpark Houten mee te laten wegen bij de besluitvorming over Windpark Goyerbrug.
Vraag 2: Hoe zijn/worden deze resultaten verwerkt in de plannen van Windpark Goyerbrug?
Vraag 3: Wanneer en hoe worden de resultaten van de draaiproef openbaar gemaakt?

Over windpark Houten, dat nog steeds zeer veel hinder oplevert, valt op www.gigawiek.nl te lezen: ‘SLECHTSTE WINDMOLENS VAN NEDERLAND, met dank aan Eneco’.
Ook wij maken ons ernstige zorgen. De wettelijke zorgplicht voor alle burgers is één van de kerntaken van de overheid!

Wij zullen daarom alle beschikbare middelen inzetten om zowel de gemeente Houten als provincie Utrecht te houden aan alle gedane beloften: GEEN Windpark Goyerbrug als er geen draagvlak is van direct omwonenden binnen een straal van 1,5 km. Dat zullen wij mede met ons draagvlakonderzoek aantonen om daarmee een nog grotere windmolenramp dan windpark Houten te voorkomen!

Met vriendelijke groet,
Actiegroep Wijk - GEEN Windpark Goyerbrug

Deze open brief is per email verzonden aan de gemeente Houten in cc aan gemeente Wijk bij Duurstede en provincie Utrecht

advertentie
advertentie