LRC 1 - SVL 1

7 oktober 2018 om 13:20 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 6 oktober 2018.

In een matige wedstrijd won SVL verdiend met 3-1 uit bij LRC te Leerdam. De eerste helft liep de combinatie niet al te best, maar er waren toch een aantal goede kansen om voor de rust op een voorsprong te komen, maar deze werden gemist. Na de rust nam LRC al snel een voorsprong na een misser van een verdediger was het raak en keek SVL tegen een 1-0 achterstand aan. Daarna had LRC niets meer in te brengen en bouwde SVL naar een 3-1 voorsprong, en zo bleef SVL de leiding houden in de eerste klasse C.

Al naar 10 minuten liep Wouter van Hoof tegen een blessure aan maar kon toch nog verder spelen. In 20e minuut was Ali Alkan doorgebroken maar zijn schot belande in het zijnet. De 28e minuut stopte de keeper van LRC een schot maar de terug springende bal werd door Ali Alkan weer ingeschoten de bal werd niet weer goed gestopt door de keeper waarop Mitchel de Vaal de kans miste. Daarna ging de strijd op het middenveld verder zonder dat er goede kansen kwamen. In de 42e minuut moest de geblesseerde  Bart Bruijne worden gewisseld en kwam Danny Kuijer het veld in. De rust ging in met een 0-0 stand, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld in. De 49e minuut kwam LRC op een 1-0 voorsprong door een verdedigingsfout werd Geert Willem Merkens gemakkelijk gepasseerd. In de 55e minuut werd de geblesseerde Wouter van Hoof gewisseld en kwam Erik van Eckeveld het veld in. Maar in de 58e minuut werd een speler van LRC met rood het veld uit gestuurd. In de 67e minuut werd Mitchel de Vaal gewisseld en kwam Selcuk Albayrak het veld in. Een handsbal in de 70e minuut betekende een penalty voor SVL deze werd beheerst door Rik van Leeuwen ingeschoten en was het 1-1 met nog 20 minuten te gaan. Maar in de 79e minuut was er weer een handsbal en kon Rik van Leeuwen van 11 meter SVL op een voorsprong zetten en dat deed hij heel beheerst. In de 88e minuut bracht Ali Alkan de stand op 3-1 en ging de volle winst verdiend naar Langbroek.

Opstelling SVL; Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Kevin van Leeuwen, Bart Bruijne (Danny Kuijer), Walter Cremers, Wouter van Hoof (Erik van Eckeveld), Mitchel de Vaal (Selcuk Albayrak), Willem Baaij, Koen van Dijk en Ali Alkan.

Aankomende zaterdag d.d.13-10-2018 speelt SVL thuis tegen Sportlust 46 uit Woerden.