Er wordt een feestmaal gemaakt voor de dieren
Er wordt een feestmaal gemaakt voor de dieren Ali van Vemde

Smullen op dierendag

8 oktober 2018 om 07:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdag 4 oktober was het weer dierendag. Op deze dag worden de dieren extra verwend en dat gebeurde ook bij kinderboerderij De Vliert. Kinderen van basisschool De Regenboog kwamen in de ochtend langs om voor de dieren een heerlijk feestmaal te maken. De kinderen kregen allemaal een bakje waar ze verschillende soorten groente en fruit in konden verzamelen. Met een niet al te scherp mes gingen ze aan de slag met het snijden van de worteltjes, paprika en de appels. Toen deze klus was geklaard was het tijd om de dieren te gaan verwennen.

En dat viel in de smaak. In hun enthousiasme vielen de varkens direct aan op de bakjes eten. Het liefst aten ze het met bakje en al op, maar dat is natuurlijk niet goed voor ze. Ook de konijnen en de cavia's genoten van het heerlijke eten. Eerst waren ze nog een beetje voorzichtig, maar al snel lokte het eten en aten ze uit de hand.

Daarna was het tijd om de geiten te voeren. In de tijd dat de kinderen de andere dieren aan het voeren waren, maakten de medewerkers van de kinderboerderij een goedgevulde tafel klaar voor de geiten. De kinderen mochten aftellen van 10 naar 0 en toen liet medewerker Mario de geiten naar buiten. Van een afstandje keken de kinderen toe hoe de geiten in enkele minuten tijd alles op hadden gegeten. Als dat geen feestelijke dierendag is!

Een feestmaal voor de geiten
advertentie
advertentie