Logeerhuis voor jongeren met een verstandelijke beperking

6 oktober 2018 om 09:17 lokaal

COTHEN In Hoeve de Waarde logeren, onder begeleiding van pedagogische professionals, ieder weekend 4/5 jongeren en volwassenen (van 10 tot 25), met een verstandelijke beperking. Met elkaar vormen ze een sfeergroep waar een ieder zich veilig kan voelen.

Ze brengen het weekend (van vrijdag 16.00 tot zondag 16.00 uur) door, zoals ze dat thuis ook zouden doen. Uitrusten van een werk- of schoolweek, samen koken en eten, een filmpje kijken op de bank, naar een terrasje of bios. Dingen die leeftijdgenoten ook doen. In een veilige en sfeervolle omgeving. De logés hebben een eigen kamer, die ze met posters, foto's en andere spulletjes kunnen inrichten. De slaapkamers zijn op de eerste verdieping, dus de logés moeten wel mobiel zijn. Er zijn nog enkele logés welkom.

ENTHOUSIAST Ouders en kinderen zijn enthousiast over het Logeerhuis. "Voor onze dochter is Hoeve de Waarde een tweede thuis. Voor ons betekent het logeerhuis vrijheid en rust. Een weekendje bijtanken. We kunnen dan ons eigen ritme volgen, hoeven nergens rekening mee te houden en kunnen extra aandacht besteden aan de andere kinderen die we hebben"

DE WIJKSE LOODS Logeerhuis Hoeve de Waarde is onderdeel van de Wijkse Loods. De Wijkse Loods is een zorgorganisatie in de gemeente Wijk bij Duurstede die zich richt op maatschappelijke participatie en het ontwikkelen van zelfredzaamheid van kwetsbare groepen in deze gemeente. Oprichter Henk van Ravenhorst: "Onze medewerkers werken op het niveau van verhalen in plaats van protocollen. Verbind je met het leven van de ander, van je klanten en van je collega's. Dan pas weet je wat je met elkaar in dat leven kunt betekenen. Ik las een keer ergens een uitspraak die me trof: "Zul len we de zorg weer aankleden... de patiënten hebben het koud." Dat is precies wat wij aan het doen zijn."

advertentie
advertentie