Mariaviering

3 oktober 2018 om 09:23 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 10 oktober is er een Mariaviering in de RK kerk. Deze viering bestaat uit twee gedeeltes, om 19.00 uur begin de Vesper en vanaf 19.45 uur is er een lezing, tussendoor is er een bakje koffie en thee.

In de vesper worden een aantal prachtige verhalen gelezen, afgewisseld door bekende Maria liederen. Het Face to Face koor zorgt voor de muzikale ondersteuning. Na deze vesper zal Wil van Dort, zij is religiewetenschapper, theoloog en pastoraal medewerker, een lezing houden met als thema: Maria, onveranderd en veranderd geprezen.

Maria heeft een belangrijke rol in de katholieke traditie. Als heilige moeder Gods kunnen we altijd op haar terugvallen, om raad vragen en onze zorgen neerleggen. Tevens is door de eeuwen heen Maria als vrouw en moeder van Jezus, een groot voorbeeld voor ons geweest. In onze tijd lijkt dit beeld echter te veranderen. Veel mensen herkennen zichzelf niet altijd meer in de menselijkheid van Maria. Hoe komt dit? Wat is er aan Maria als voorbeeld voor ons veranderd?

U bent van harte uitgenodigd.

advertentie
advertentie