Marie-Rose van Lieshout en Saskia Vijn
Marie-Rose van Lieshout en Saskia Vijn Wijk Loopt

Wijk Loopt krijgt een vervolg

27 september 2018 om 10:09 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een succesvolle eerste editie in 2017 gaan Marie- Rose van Lieshout ( Fysiotherapie Weustink) en Saskia Vijn ( Fysio Frankenhof) dit jaar wederom van start met een wandelgroep. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de tweede Wijk Loopt editie, die begin oktober van start gaat.


Vorig jaar werd de eerste editie gelopen van Wijk Loopt. Het gaat hier om een traject van 10 weken waar mensen aan kunnen deelnemen die moeite hebben met het lopen van een langere afstand. Te denken valt hierbij aan mensen met bijvoorbeeld zogenaamde etalage benen. Etalagebenen is een vaatziekte, waarbij de slagaderen in de benen vernauwd zijn. Voor de mensen die deze ziekte hebben, is lopen vaak alleen mogelijk met pijn. In een gezamenlijk project gaan Saskia Vijn en Marie-Rose van Lieshout mensen met etalagebenen helpen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de loopgroep die dinsdag 25 september met een tienweeks programma van start is gegaan.

De officiële naam luidt Claudicatio Intermittens, maar mensen kennen de ziekte meestal onder de naam etalagebenen. Het komt voor, dat mensen nog geen honderd meter meer kunnen lopen zonder pijn. 'Vorig jaar zijn we gestart met een enthousiaste groep deelnemers van 15 personen. Op een paar uitzonderingen na heeft iedereen het traject van 10 weken voltooid. Dit was voor iedereen een enorme opsteker! Sommige mensen zijn na dit traject gezamenlijk een wandelgroepje gestart, anderen hebben zich aangesloten bij Pieter Barte die looptraining geeft op de velden van CDW," zo legt Vijn uit. En haar collega Van Lieshout vervolgt: "Veel gehoord was de opmerking; wat gezellig om zo met z'n allen te lopen. "En "deze stok achter deur was precies wat ik nodig had" We zijn ervan overtuigd dat wandelen de beste remedie is om etalagebenen te lijf te gaan." Vijn en Van Lieshout denken dat het lopen onder goede begeleiding mensen enorm vooruit kan helpen. "Dit jaar willen we graag weer met een groep tien weken aan de slag.

De groep patiënten met etalagebenen is onze kerngroep, maar andere loopbehoevenden zijn wederom ook welkom. Dan gaat het dus om mensen, die om andere redenen geen grote loopafstand kunnen afleggen, maar daar graag aan werken. Het lopen in een groep is gezelliger en er zijn dus twee experts aanwezig, die zorgen voor de begeleiding.


Op maandag 1 oktober 2018 gaat de loopgroep van start. Er wordt dan tien weken lang tussen 15.00 uur en 16.00 uur gewandeld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Vijn en van Lieshout. Dat kan door te bellen naar Fysio Frankenhof via telefoonnummer 573542, of naar Fysiotherapie Weustink via telefoonnummer 571857. Voorafgaand aan de cursus wordt een intakegesprek gehouden. Deelname aan het project kost 50 euro.
 

advertentie
advertentie