De dames van Fit4walking met rechts Annelies Kalff
De dames van Fit4walking met rechts Annelies Kalff wes janssen

Samen wandelen om fit te blijven

26 september 2018 om 11:44 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Iedereen weet dat bewegen belangrijk is voor een goede gezondheid en geestelijk welzijn, maar niet iedereen is even sportief.

door Wes Janssen

De norm van 2,5 uur matig tot intensief bewegen wordt regelmatig genoemd om lang(er) gezond te blijven. Met die gegevens is Annelies Heetvelt aan de slag gegaan en heeft Fit4Walking geïntroduceerd in Wijk. Na haar opleiding tot leefstijlcoach is ze op zoek gegaan naar een manier waarop je ook de minder sportieve mensen kunt motiveren meer te bewegen. ,,We weten wel dat bewegen gezond is en meer energie oplevert; echter niet iedereen is een sporter maar bewegen kunnen we allemaal" vertelt Annelies. ,,We zochten een vorm van bewegen in de buitenlucht waaraan iedereen kan meedoen en die ook nog leuk en gezellig is." In samenwerking met Fit4all is er daarom afgelopen maanden een pilot opgestart om te peilen of Fit4Walking aan deze voorwaarden voldoet. Zoals de foto laat zien was de belangstelling groot en werd de groep regelmatig in Wijk gesignaleerd.

FIT4WALKING Fit4Walking is sportief wandelen in de buitenlucht met lichte spierversterkende oefeningen onder professionele begeleiding van een lifestylecoach. Er wordt er ongeveer 1 uur stevig doorgelopen (4 - 4,5 km) en tijdens deze wandeling, waarvan de route telkens verschilt, stopt de groep enkele malen voor de oefeningen, die aangepast kunnen worden aan het niveau van de deelnemers. De groep is niet groter dan 15 personen zodat er alle aandacht is voor de uitvoering van de oefeningen en persoonlijke begeleiding. Het is bedoeld voor iedereen die wel wil bewegen en wil werken aan gezondheid, maar niet naar een sportschool wil of lid wil worden van een sportvereniging. ,,Fit4Walking lijkt een nieuwe beweegtrend te gaan worden en gezien het enthousiasme van de deelnemers is dat ook in Wijk bij Duurstede het geval", aldus Annelies. ,,Je wordt fitter, verliest gewicht, ontmoet andere mensen en je leert de omgeving ook nog op een andere manier kennen". "Sommige deelnemers komen op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest".

VOOR WIE Fit4Walking is bestemd voor volwassenen, zowel sporters als niet-sporters zijn welkom. Sporters omdat niet alles in competitieverband plaats hoeft te vinden en niet-sporters om toch meer te bewegen op een eenvoudige manier. Ook voor revaliderenden die meer conditie willen krijgen en de spieren wat soepeler willen maken. Voor zwangeren is deze bewegingsvorm geschikt om spierkracht en conditie te behouden tot aan de bevalling. Jonge moeders komen weer in vorm en krijgen meer energie en uithoudingsvermogen. Ook nieuwe inwoners die op deze sportieve manier sociale contacten zoeken zijn uiteraard welkom.

MEEDOEN? Na de pilot van drie maanden met Fit4Walking op de dinsdagavond, is besloten om deze bewegingsvorm per 1 oktober definitief in het programma van Fit4all op te nemen. Naast de dinsdagavond kan vanaf 1 november ook op woensdagmorgen worden gewandeld en bij voldoende belangstelling kan dit nog worden uitgebreid naar donderdagmorgen. Wil je een keertje proefwalken dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden bij Fit4all voor meer informatie: Tel. 0343-431111 of e-mail naar fit@fit4all.nl

advertentie
advertentie