Spinningmarathon voor Foodstep Uganda

25 september 2018 om 07:27 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag stonden er op sportpark Mariënhoeve al vroeg in de ochtend 55 spinningfietsen opgesteld voor alle deelnemers aan de Spinningmarathon voor Foodstep Uganda. In de prachtige ochtendzon werkten 55 fietsers zich in het zweet, onder de enthousiaste begeleiding van sponsoren Daily-Fit en Fit4All. 

Terwijl veel deelnemers vier uur lang met het zweet op het voorhoofd het vliegwiel rond trapten, wisselden anderen af om hun vermoeide benen weer even rust te geven. En met evenveel enthousiasme moedigden zij hun fietsmaatjes aan. Spinninginstructeurs van beide sportscholen zweepten de deelnemers op door dan weer staand, zittend, zwaar of licht de trappers rond te draaien op opzwepende live muziek van DJ Tom. En tussendoor werden de deelnemers regelmatig voorzien van water en verschillende gezonde snacks – gesponsord door AH Steenstraat – om de marathon te kunnen volbrengen.

Om zoveel mogelijk sponsorgelden te genereren, nodigden we zoveel mogelijk deelnemers uit om zich in te schrijven voor dit sportieve event. In november gaan wij, Eline van Deurzen en Jeanine Polman, namelijk samen met 70 sportieve fietsers en VéloAfrique, een 700 km lange mountainbiketocht door Oeganda fietsen om het project van Foodstep Uganda te ondersteunen.

Giften zijn nog steeds van harte welkom.

Foodstep Uganda is een kleinschalige stichting in Oeganda die verstoten Oegandese kinderen opvangt en ondersteunt in huisvesting, kleding, voedsel, liefde, sport en spel. Tevens verzorgen ze scholing en daarmee continuïteit tot een zelfstandig bestaan. De financiële bijdragen van dit evenement komen rechtstreeks ten goede aan het project.

Wil je ook graag doneren? Of wil je meer weten over onze mountainbike tocht en het project van Foodstep Uganda? Mail ons dan op JEMountainbiken@gmail.com . Of neem een kijkje op de facebook pagina https://www.facebook.com/Jeanine-en-Eline-voor-Foodstep-246206862617606/

advertentie
advertentie