Windmolens in Houten langs het kanaal
Windmolens in Houten langs het kanaal Kuun Jenniskens

Voor vanmiddag debat aangevraagd bij Provincie over windmolenpark Goyerbrug

24 september 2018 om 11:57 lokaal

HOUTEN, WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de Provinciale Staten vergadering van vandaag (maandag 24 september) heeft de SGP fractie een interpellatiedebat aangevraagd. Dit debat moet gaan over het plaatsen van een windmolenpark bij de Goyerbrug in Houten en de druk vanuit de provincie om het windmolenpark te bouwen.

Kuun Jenniskens

De SGP fractie heeft deze zomer tot twee keer toe schriftelijke vragen gesteld over de onduidelijkheid die in Houten is ontstaan over een mogelijk Provinciaal Inpassingsplan (PIP) om het initiatief en Windpark Goyerbrug in Houten af te dwingen. De SGP laat weten deze antwoorden schokkend te vinden. Reden genoeg om een debat aan te vragen.

Wat de SGP betreft moet het debat gaan over de wijze waarop de gemeenteraad van Houten en omwonenden op dit moment met de rug tegen de muur worden gezet, door te stellen dat het plan hoe dan ook doorgaat omdat de provincie met een PIP komt als de gemeente geen medewerking wil verlenen. Volgens SGP is dit een onwenselijke situatie. De partij wil weten of de gedeputeerde dit ook onwenselijk vindt. En vraagt of de gedeputeerde bereid is om Houten duidelijkheid te verschaffen.

In deze vergadering van de Provinciale Staten (die om 14 uur aanvangt) staan ook de brieven van de actiegroep Actiegroep Wijk - GEEN Windpark Goyerbrug op de agenda. Een aantal leden van deze groep zal op de publieke tribune aanwezig zijn.

advertentie
advertentie