Echtpaar Vos-van Elst met de Burgemeester
Echtpaar Vos-van Elst met de Burgemeester wes janssen

Gouden paar Vos-van Elst

19 september 2018 om 07:25 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In cafe-restaurant "De Krim" ontmoette Willem Vos zijn Anja van Elst voor het eerst. Anja serveerde daar een biertje en turfde de consumpties achter de bar van haar ouders en het klikte meteen.

 door Wes Janssen

Uitgerekend in Driebergen nadat Willem 10 jaar over de hele wereld had gevaren, eerst als ketelbinkie en later als stoker. Vooral de route tussen Noord-en Zuid Amerika kent Willem als zijn broekzak. Na zijn verloving met Anja zei Willem de koopvaardij vaarwel en ging werken bij Delta Metaal, een koper- en tinfabriek, waar hij begon als manusje van alles en na 16 jaar eindigde als bedrijfsleider van de onderneming die inmiddels bijna 30 werknemers had. Daarna begon Willem bij een standbouwer in Nieuwegein waar hij in heel Europa beurzen opbouwde. Een hectische tijd waarin hij soms dagen van huis was. Jammer genoeg ging dit bedrijf drie maanden voor zijn pensioen failliet waardoor zijn werkzame leven toch nog plotseling ophield. Anja hielp intussen haar ouders met bruiloften en partijen en was actief in de buurtvereniging "Juliana" in het zaaltje achter de zaak en was druk met de twee dochters. Ze heeft ook nog even met koffie gelopen op het station in Driebergen en was daarmee een van de eerste railtenders van ons land. Inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen en ook drie achterkleinkinderen die het echtpaar regelmatig een bezoekje brengen.

VILLA CESARE ,,Omdat we wat kleiner wilden wonen hebben we de hele Heuvelrug afgezocht naar een passend appartementje", vertelt Willem. ,,Op een gegeven moment dachten we in Rhenen iets gevonden te hebben, maar na een nachtje slapen dacht ik: de berg af gaat wel lekker maar we moeten straks ook weer naar boven, dus toe zagen we er maar van af." Na een tip van een nichtje is Wijk in beeld gekomen en in 2006 is het appartement aangekocht waar het echtpaar sindsdien met veel plezier woont. ,,We kunnen de hele dag in de zon zitten. De kinderen zeggen altijd: ze zitten weer in het aquarium, als we op ons balkon aan de Frankenweg zitten", aldus Anja. De naam van complex "Villa Cesare" is destijds trouwens niet zonder discussie tot stand gekomen volgens Anja. Eerst zou het "Klokhuis" worden genoemd, een hint naar de veiling die daar vroeger stond, maar dat vonden de meeste bewoners niet mooi klinken. De band met de bewoners is prima. Elk jaar is er een nieuwjaarsreceptie en de buren wippen regelmatig binnen voor een praatje.

VRIJE TIJD Willem heeft vroeger in Driebergen altijd gevoetbald in en gaat nu met veel plezier wekelijks volleyballen met een groepje vrienden die revalideren na hartproblemen. Verder gingen ze er graag met de caravan op uit totdat gezondheidsproblemen daar een eind aan maakte. Nu gaan ze graag op pad in de regio waar nog veel mooie dingen te zien en te beleven zijn. Willem klust graag in en om het huis. ,,Wat zijn ogen zien, maken zijn handen" aldus Anja.

GOUDEN BRUIDSPAAR Namens het gemeentebestuur overhandigde burgemeester Poppens het gouden bruidspaar de traditionele gewaarmerkte kopie van de trouwakte. Het feest had al eerder plaatsgevonden in "De Graanschuur" waar de hele familie gezellig bij elkaar kwam.

advertentie
advertentie