SVL – Odysseus   4-1

8 september 2018 om 19:48 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 8 september 2018.

In het bekerduel tegen Odysseus (zaterdag 2e klasse) werd weliswaar met 4-1 gewonnen, maar het was geen wedstrijd zoals we van SVL gezien hadden tegen Valleivogels. Hoewel het ook deze keer na een kwartier duidelijk bleek dat SVL de veel betere ploeg was, was het Odysseus dat na vijfentwintig  minuten de leiding nam. Een prima dieptepass werd vakkundig verzilverd. Dat was tegen de verhouding want SVL had toen al een regen van kansen ‘verknoeid’. Het overwicht kwam vooral in de reeks corners die het kreeg tot uiting, maar evenzoveel keren wist men geen doel te treffen, zoals in de 16e minuut toen Selçuk er heel dicht bij was. In de 18e minuut was Alex van Eem er door. De keeper van Odysseus maakte om het doelpunt dat er aan kwam te voorkomen buiten het zestienmetergebied hands, kreeg een rode kaart en SVL een vrije trap die Ali Alkan niet over de muur kreeg. Mitchel de Vaal was er in de 25e minuut ook heel dichtbij, maar zijn kopbal ging over. Een minuut later was er toen dat doelpunt voor de studenten uit Utrecht, 0-1. Ook Alex van Eem was er dichtbij met een prima schot dat echter een prooi werd voor de (vervangen) keeper van Odysseus. Pas in de laatste minuut van de eerste helft wist Mitchel de Vaal uit de voorzet van Bart Bruijne de stand gelijk te trekken, 1-1.

De tweede helft begon zonder Danny Kuijer, voor hem was Wouter van Hoof binnen de lijnen gekomen. De druk en het overwicht van de thuisclub bleef gehandhaafd en al na twee minuten schoot Alex van Eem bijna raak. In de 56e minuut kwam SVL dan eindelijk op voorsprong, Selçuk knalde binnen na (weer) een voorzet van Bart Bruijne, 2-1. Vijf minuten later lukte het een van de tegenstanders uit weer een snelle counter bijna tegen te scoren, maar zijn lob ging over en een minuut later loste er één een hard schot dat naast ging.

In minuut 67 was de lob van Willem Baaij wel raak, 3-1. Aad van den Berg wisselde Mitchel de Vaal voor Koen van Dijk en Alex van Eem voor Erik van Eckeveld.

Het werd in de 78e minuut 4-1 door weer Willem Baaij die een vrije trap met medewerking van het hoofd van één van de Odysseusspelers binnen schoot.

Hoewel er volgende week nog een wedstrijd in deze bekerpoule volgt tegen Kampong uit (die wedstrijd begint om 17.00 uur) is SVL al zeker van de tweede ronde die op 10 november zal plaats vinden.